10:16, pon, 29. Jul

VELIK USPEH: Ponesrečeno jamarko po 30 urah reševanja prinesli na površje





Reševalci so davi po 30 urah prizadevanj iz jame blizu Cerknice uspešno rešili 33-letno jamarko iz Jamarskega društva Rakek, ki se je tam ponesrečila v soboto zvečer. Kot je za STA povedal vodja regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk, so jo s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Po Curkovih besedah je imela poškodovanka, ki je že ves čas od nesreče v nezavesti, po prihodu iz jame normalen pulz in pritisk.

S helikopterjem so jo prepeljali v klinični center 

Na površje so jo reševalci na nosilih prinesli štiri ure in pet minut po tem, ko so začeli zahtevno pot s kraja nesreče, ki se je pripetila na globini približno stotih metrov. Nato so jamarko z reševalnim vozilom prepeljali do Cerknice, kjer je že čakal helikopter Slovenske vojske in poletel v klinični center v Ljubljani.

“S tem smo zagotovili, da je v najhitrejšem možnem času prišla do zdravniške oskrbe ter da smo se izognili jutranjim prometnim konicam in nevarnosti novih nesreč,” je dejal Curk, ki je pohvalil delo reševalcev v izjemno zahtevnih razmerah.

Več bo znano po izjavi za javnost, ki bo predvidoma danes okoli 12. ure v Cerknici.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.