17:37, sre, 24. Apr

Velik uspeh za Mariborčana, Marčič je zmagal na 10. etapi v svojem razredu





Mariborski motokrosist Simon Marčič je zabeležil največji uspeh v svoji karieri na tekmovanju v Dakarju.

Slovenski motorist Toni Mulec je bil 30. v 10. etapi relija Dakar, ki je potekala od Harada do Šajbe z vsega 114 km hitrostnih preizkušenj, skupno pa je bila dolga 624 km. Za Rossom Branchem iz Bocvane, ki je dobil etapo, je zaostal 16 minut in 55 sekund. Drugi slovenski predstavnik Simon Marčič je etapo končal na 39. mestu (+24:03).

Simon Marčič je na letošnjem nastopu na reliju Dakarju zgodovinsko prišel do svoje prve etapne zmage v kategoriji Original by Motul, kjer ni asistentov, mehanikov ali kakšne koli pomoči ekipe.

Skupno vodstvo je prevzel Argentinec Kevin Benavides, ki je bil v etapi četrti, minuto za Branchem. Benavides bo skušal še drugič po letu 2021 zmagati v končnem seštevku Dakarja. Na drugem mestu je doslej vodilni Skyler Howes iz ZDA, ki štiri etape pred koncem zaostaja minuto in 29 sekund. Tretji je Avstralec Toby Price z dvema minutama in 10 sekundami zaostanka.

Tekma je napeta

V etapi je bil drugi Francoz Adrien Van Beveren (+0:21), tretji pa Južnoafričan Michael Docherty (+0:30). Mulec, debitant na Dakarju, je ostal 26., za Howesom pa zaostaja štiri ure, 29 minut in 19 sekund. Marčič je pridobil še eno mesto in je 54. z zaostankom 11 ur, 49 minut in 16 sekund.

Med avtomobilisti je drugo etapo zaporedoma in skupno četrto na letošnji izvedbi dobil devetkratni svetovni prvak v reliju, Francoz Sebastien Loeb. V skupnem seštevku je tretji. Vodi prepričljivo branilec lanske zmage, Katarec Naser Al-Atijah. Njegov brazilski sotekmovalec v ekipi Toyote Lucas Moraes je drugi z uro in 21 minutami zaostanka, Loeb zaostaja še 16 minut več.

Loeb je bil v etapi prvi, tri minute in štiri sekunde je bol počasnejši Šved Mattias Ekström, tretji pa je bil Moraes.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.