01:42, sob, 10. Avg

Velika zmaga v Lvivu za Mariborčane





Danes so futsalisti Proen Maribor v 2. tekmi Lige prvakov v ukrajinskem Lvivu premagali domačine Energy Lviv z rezultatom 2:6.

Proen Maribor : Energy Lviv Foto: Jure Veber
Proen Maribor : Energy Lviv
Foto: Jure Veber

Kot so zapisali na Facebooku je šlo za pravo borbo. “Borba do zadnjih atomov moči in 6 zadetkov v ukrajinski mreži!”

proen-maribor-v-ukrajini

Dopolnjeno 14.10.2016 ob 10:36

Odločilna je bila borbenost, želja, pristop, nenazadnje tudi kvaliteta

Mariborčani so včeraj v Športni dvorani Galychyna z rezultatom 2:6 premagali favoriziranega ukrajinskega prvaka Energy Lviv in naredili pomemben korak v boju za napredovanje med 16 najboljših ekip Stare Celine. Za Proen Maribor so zadeli Totošković (3), Fideršek in Fetić (2). Kot so zapisali na spletni strani Proen Maribor, bo “zmago potrebno potrditi še v soboto, ko bo nasprotnik francoski Kremlin.”

Eden boljših posameznikov na terenu je bil ponovno Alen Fetić, ki je z dvema zadetkoma, dvema asistencama in srčno borbo enormno prispeval k veliki zmagi. Vidno izčrpan je zbral še zadnje atome moči in na kratko povzel dogajanje na igrišču. Vse zasluge je pripisal celotni ekipi: ”Že prvi polčas proti madžarskemu Gyorju je bil pokazatelj, da se dvigamo v formi, pokazali smo, da lahko igramo proti najboljšim ekipam v Evropi. Ta današnja zmaga je bila resnično vrhunska. Poznalo se je, da je na terenu ponovno bil Denis Totošković, z njim smo povsem druga ekipa in kapa dol za današnjo predstavo, ne samo njemu, ampak celotni ekipi, resnično bi čestital vsakemu posebej za prikazano” je povedal Alen, ki pa je kljub utrujenosti ohranil zbranost in poudaril, da jih v soboto čaka še ena pomembna tekma, s katero bo današnjo zmago potrebno potrditi: ”V soboto nas čaka še ena zahtevna tekma, potrebno bo potrditi napredovanje. V tem trenutku je najpomembneje, da se dobro regeneriramo in v soboto z vsemi močmi tudi potrdimo napredovanje v naslednji krog”.

Kot poročajo na spletni strani Proen Maribor Danes je danes zanje na sporedu prost dan, ki ga bo ekipa namenila počitku in krajšemu ogledu Lviva, v soboto pa dan odločitve, nasprotnik pa francoski Kremlin, ki je z dvema porazoma že brez možnosti za napredovanje. Tekma bo na sporedu ob 15.00 po lokalnem času ( 14.00 SLO ).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.