01:24, čet, 25. Apr

Velikanska skala, ki se je zakotalila s hriba, padla na avto





Veliko srečo v nesreči je imel Hrastničan, ki je včeraj vozil avto mimo gradbišča ob kamnolomu. S hriba se je namreč zvalila skala in padla na njegov avto, k sreči tako, da je voznik ostal nepoškodovan. Le kakšno minuto pred njim je po isti cesti peljal šolski kombi, tako da bi lahko sekunde odločale o precej drugačnem scenariju.

Portal ZON.si poroča o nesreči, ki se je včeraj zjutraj, malo čez sedmo uro, zgodila na območju, kjer gradijo nov uvoz v kamnolom. Voznik jim je povedal, da je bila slaba vidljivost zaradi teme, megle in deža. Na avto je padel kamen, velik kot kakšna manjša jedilna miza, jim je povedal. Na portalu so še zapisali, da so gradbinci pred tem umaknili del zaščitne ograje, da so lahko dostopali do območja. Pred kratkim so na istem območju tudi minirali. Del skale pa se je včeraj odluščil od večje gmote in zgrmel mimo zaščitne ograje.

Od Policijske uprave Ljubljana s dobili potrjeno, da je prišlo do podora, da je večja skala padla na zadnja vrata osebnega vozila. Direktorica AGM Nemec, ki je izvajalec del na tistem območju, Maja Gerčer Špitalar je za ZON.si povedala, da je verjetno teren bil namočen zaradi dežja. Cesto so čez vikend popolnoma zaprli, prevoz za učence pa so po tem dogodku uredili preko Trbovelj. Cesto sicer že čistijo, so še zapisali na portalu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.