03:53, sob, 20. Apr

Veliko trgovin pri nas od danes z novim delovnim časom





Trgovine od danes odpirajo vrata od 7. ure. So se za to odločili zaradi tega ker zvečer prej zapirajo? Preverili smo, to pa so njihovi odgovori.

FOTO: Pixabay

“V podjetju Spar Slovenija smo sprejeli številne ukrepe, s katerimi zmanjšujemo tveganje za prenos okužb, saj je zdravje naših zaposlenih in kupcev za nas ključnega pomena. V sklopu tega si prizadevamo, da bi lahko naši kupci svoje nakupe varno opravili tudi v prazničnem času, zato smo v ta namen prilagodili decembrski delovni čas trgovin Interspar. Slednje bodo tako od 1. 12. 2020 naprej odprte od 7. ure dalje, s čimer želimo doseči, da se kupci porazporedijo in se v kar največji meri izognejo gneči. Delovni čas trgovin Spar pa ostaja nepremenjen,” sporočajo iz Spara.

SPREMENJEN PRAZNIČNI DELOVNI ČAS

Želimo vam omogočiti, da se med prazniki v trgovinah izognete gneči in nakup opravite…

Objavil/a Spar Slovenija dne Ponedeljek, 30. november 2020

Za tovrstno potezo se niso odločili pri podjetju Hofer. Kot so nam pojasnili, primernost odpiralnih časov neprestano proučujejo: “V kolikor bo v prihodnosti prišlo do sprememb, bomo o tem kupce obvestili prek naše spletne strani in ostalih komunikacijskih kanalov.”

V Lidl Slovenija, pojasnjujejo, da so se odločili da delovni čas spremenijo tudi zaradi vladnih ukrepov: “Vladni ukrepi, ki veljajo zaradi razglašene epidemije, močno vplivajo tudi na nakupovalno izkušnjo naših kupcev. Tako se zaradi omejevanja števila kupcev, ki je najstrožje v Evropi – 1 kupec na 30 kvadratnih metrov prodajnega prostora – velikokrat zgodi, da je potrebno na vstop v trgovino počakati. Ker želimo kupcem v decembrskem času, ko je nakupov tradicionalno nekoliko več, ponuditi možnost, da svoje nakupe opravijo v miru, smo se v Lidlu Slovenija odločili, da bodo naše trgovine v tem mesecu odprte že ob 7. uri zjutraj.”

Dodajajo, da bodo ob tem, tako kot vedno, poskrbeli za varen nakup: “V naših trgovinah so, tako za kupce kot zaposlene, maske vseskozi obvezne, prav tako zagotavljanje varnostne razdalje, vozičke redno razkužujemo, na vhodu in izhodu iz trgovine so na voljo razkužila za kupce, prav tako omejujemo število kupcev v trgovinah, na blagajne pa smo že v prvem valu nemudoma postavili pleksi pregrade. Na vse to kupce opominjamo s posebnimi oznakami, ki so nameščene po trgovini, ob vhodu in izhodu iz trgovine, obenem pa so tudi inšpekcijski pregledi, ki so v teh mesecih v naših trgovinah kar pogosti, potrdili pravilnost izvajanih ukrepov.”

⚠️ • SPREMENJEN DELOVNI ČAS • ⚠️
Naše kupce obveščamo, da se bodo naše trgovine od 1. do 31. decembra odpirale ob…

Objavil/a Lidl Slovenija dne Petek, 27. november 2020

 

Podobna vprašanja smo naslovili tudi na Eurospin, kjer pravijo: “Zaenkrat o spremembi urnika še nismo razmišljali saj želimo imeti ustaljen urnik na katerega so stranke že navajene.”

Mercator Slovenija pa pojasnjuje: “Odpiralni čas Mercatorjevih trgovin je različen, saj se nekatere stalno odpirajo ob 7. uri, druge ob 8. uri, in tega nismo spreminjali.”

Kot vse kaže delovnega časa ne spreminjajo niti v Tušu, niti v E.Leclercu Maribor, na naša vprašanja sicer v zastavljenem roku niso odgovorili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.