14:52, pet, 19. Apr

Veter v Mariboru odkrival strehe





Močan veter je danes povzročal težave tudi v Mariboru. Kot poroča SPIN so beležili več dogodkov. 

Vir: bralec B.L.
Vir: bralec B.L.

Bralec B.L. nam je poslal fotografijo intervencije na Cankarjevi ulici v Mariboru. Močan veter je odkrival stanovanjske objekte. Na pomoč so prihiteli gasilci Gasilske brigade (GB) Maribor, prav tako so na intervencijah pomagale pristojne ekipe prostovoljnih gasilskih društev.

Težave tudi zaradi poškodb elektrodistribucijskega omrežja

Na območju, ki ga pokriva podjetje Elektro Maribor, so imeli težave tudi zaradi poškd elektrodistribucijskega omrežja. Na terenu so bile vse razpoložljive ekipe, ki so si prizadevale za čim hitrejšo odpravo okvar oz. da se zagotovi ponovna oskrba z električno energijo za vse uporabnike, ki jih prosijo za razumevanje. Poškodbe elektrodistribucijskega omrežja so nastale zaradi zelo močnega vetra z intenzivnimi sunki, zato je za omenjeno območje razglašena rdeča stopnja ogroženosti. Kot je za STA povedala predstavnica družbe Karin Zagomilšek, je bilo dopoldan brez elektrike nekaj manj kot 7000 odjemalcev, večinoma na območju Ptuja z okolico in Pohorja.

Močan veter podiral tudi drevesa

Z uprave za zaščito in reševanje so dopoldan tudi sporočili, da so ponoči zaradi močnega vetra v 13 občinah doslej skupaj zabeležili 24 dogodkov. Veter je v glavnem podiral drevje in odkrival ostrešja objektov, na območju Podvelke pa je terjal tudi življenje voznika, potem ko je na njegov avtomobil padlo drevo.

Do težav je prišlo tudi na cestah. Zaradi podrtega drevja in že omenjene nesreče je bila predvidoma do 15. ure zaprta državna cesta Maribor-Dravograd pri Podvelki.

Na štajerski avtocesti je bilo v obe smeri zaprto počivališče Polskava, zaprti sta bili tudi cesti med Roglo in Resnikom ter med Žalcem in Dravogradom v Paki pri Velenju.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.