14:07, tor, 23. Apr

Viden član SDS napovedal svojo kandidaturo na predsedniških volitvah





Vidni član stranke SDS Anže Logar se podaja v predsedniški boj. Da bo kandidiral na letošnjih volitvah, je pravkar potrdil na novinarski konferenci.

Poslanec SDS Anže Logar je danes napovedal kandidaturo za predsedniške volitve. Nekdanji zunanji minister meni, da je treba funkcijo predsednika republike maksimalno aktivirati kot vezni člen različnih pogledov, zasledoval bo idejo povezovanja Slovencev. Kandidiral bo s podpisi državljanov, ima pa tudi podporo SDS, navaja.

Logar meni, da je funkcija predsednika republike najpomembnejša politična funkcija, ki lahko združi različne poglede in v slovenski prostor prinese potrebno enotnost, je dejal na novinarski konferenci ob najavi kandidature.

Meni, da dane razmere, ko so pred nami izzivi varnostih groženj, slovenska družba pa je precej razdeljena, terjajo zelo tehtno sodelovanje vseh političnih strani, civilne družbe, strokovnjakov in tudi podjetniškega sektorja.

Meni, da njegovo povezovalnost dokazuje tudi njegovo preteklo delo

“Predsednik republike je edini državni funkcionar, edini politik, ki ima večinsko podporo, s tem pa tudi večinsko legitimiteto, da poskuša te različne poglede spraviti v tisto smer, ki je dobra za državljanke in državljane,” je dejal na novinarski konferenci ob najavi kandidaturi. Poudaril je, da njegovo povezovalnost dokazuje tudi njegovo preteklo delo.

Vodja volilnega štaba bo Romana Jordan. Njegova kampanja bo zelo vključujoča, vsebovala bo različne poglede, pravi Logar. “Mislim, da je to ravno ključno sporočilo, ki ga predsednik ali pa kandidat za predsednika mora imeti, da sporoči, da so različna mnenja dobrodošla,” je dejal.

Kandidatov že šest

Kandidaturo namerava vložiti s podpisi državljanov, po njegovih besedah pa ima podporo tudi v stranki SDS, čeprav jo mora formalno potrditi še svet stranke.

Anže Logar, je bil sicer zunanji minister v nekdanji vladi Janeza Janše, danes pa je postal že šesti uradni kandidat, ki se bo jeseni boril za naziv predsednika Republike Slovenije. Njegove tekmice in tekmeci, ki so že napovedali kandidaturo so: Marta Kos, Nataša Pirc Musar, Nina Krajnik, Vladimir Prebilič in Gregor Bezenšek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.