16:18, sob, 20. Apr

VIDEO: Alfi Nipič: “Nekaj najlepšega je, da si ponosen na tisti kraj, kjer živiš.”





Legendarni pevec slovenske glasbe Alfi Nipič je danes nastopil v Lovrencu na Pohorju. Naši ekipi pa je pred nastopom zaupal marsikaj.

“Tam, kjer se Pohorje vidi …,” je začel peti legendarni pevec Alfi Nipič, ko je stopil pred našo kamero in mikrofon ter nato povedal, da si je želel tako začeti. Z veseljem je danes prišel v Lovrenc na Pohorje, saj je tu Pohorje, v katerega je zaljubljen. In da, ko ga kdo vpraša, od kod je doma, zapoje prav ta del pesmi: “Tam, kjer se Pohorje vidi …” Pravi, da je “nekaj najlepšega, kadar si  ponosen na kraj,  kjer živiš, in na tisto okolico, s katero si v stiku že od majhnih nog”.

Alfi Nipič je danes v Lovrencu na Pohorju imel čustven nastop.

Alfi je ganjen, ko izve, da njegovi nastopi ostanejo pri ljudeh v spominih kot lepi trenutki življenja

Veliko let je že, odkar se je kot tekstilni tehnik odločil, da se bo profesionalno ukvarjal z glasbo. “Moram reči, da sem le postal nekje en spominček vsakemu nekje v koščku srca s kakšno melodijo.” Pravi še, da je bil izredno presenečen, ko je bil na nedavnem koncertu v Kopru, kjer so mu prinesli knjigo z zapisanimi njegovimi nastopi in pesmimi. Ganjen je tudi bil, ko je do njega na nekem drugem koncertu stopil do njega par. Mož in žena sta mu povedala, da sta s spoznala prav na njegovem koncertu. “To so taki trenutki, ko mogoče res moja melodija spomni koga na nek trenutek v celem življenju in ki ga je preživel nek večer z menoj in ob glasbi, ki sem jo jaz prepeval.”

Med svojim nastopom Alfi Nipič nagovori občinstvo in se mu posveti.

Slovenija ima ogromno biserov, na katere moramo biti ponosni

Vesel je tudi, da lahko spremlja medije, televizijo, kjer lahko vidi Pohorje, Štajersko, manjše kraje: “Slovenija je majhna, lepa dežela, ki ima ogromno biserov. Mi smo pri Avsenikih tudi izdali ploščo Biseri Slovenije. In vidim, da tri četrt teh biserov pri naši največji televiziji velikokrat manjka. Res je Slovenija velika dežela. In na to moramo biti ponosni.”

Celoten intervju si lahko ogledate tukaj:

Začetek njegovega nastopa v Lovrencu na Pohorju smo predvajali v živo. Ta del nastopa si lahko ogledate tukaj: 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.