VIDEO: Andrej Čuš: Treba bo narediti še kaj za zagon družbe in gospodarstva

Andrej Čuš, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, je za naš medij danes povedal, da ga veseli, da smo kot država in kot narod pokazali neko mero sodelovanja, stopili skupaj in upoštevali ukrepe, da gredo zdaj ti ukrepi v smeri zelene faze.

Andrej Čuš

Čuš: V Sloveniji so se gostinski lokali odprli prej kot v Avstriji

Upa, da bo zelena faza dosežena zelo hitro. Zahvaljuje se tudi zdravstvenemu osebju in izpostavlja, da smo v Sloveniji s sproščanjem ukrepov v gospodarstvu pred sosednjimi državami, npr. pred Avstrijo, saj so se pri nas med drugim gostinski lokali odprli prej. Upa, da bo v Sloveniji pravo poletje, do takrat pa, pravi Čuš, naj se držimo ukrepov in da je treba še kaj narediti za zagon družbe in gospodarstva.

Slovenske gorice in Haloze si zaslužijo posebno pozornost

Čuš se je sicer danes mudil na Destrniku, kjer je bil navzoč na slavnostni seji občinskega sveta Občine Destrnik, na koncu pa občanom, občinskim svetnikom in občinski upravi na čelu z županom Francem Pukšiču namenil tudi več spodbudnih besed. Čuš je bil, kot je sam dejal, ponosen predstavnik občine Destrnik šest let v Državnem zboru. Pravi, da bi lahko v tistem času sicer naredil še več, a tudi zdaj ni pozabil, od kod prihaja. Pravi, da tudi na ministrstvu za gospodarstvo pripravljajo številne ukrepe za zagon gospodarstva, novih delovnih mest ne samo v mestih, ampak tudi na podeželju. Meni, da so Slovenske gorice poleg Haloz eno izmed območij, ki si zasluži posebno obravnavo in pozornost. Kot primer spodbujanja, da mladi ostajajo na podeželju, je izpostavil tudi odpiranje vrtca, kot so to naredili pred šestimi leti na Destrniku. Prav ta vrtec pa zdaj postaja že premajhen – to pa je tudi znak, da so mlade družine res ostale doma.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV