13:01, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Bobnarji na Ptuju navdušili obiskovalce, ob tem uspelo tudi veliko presenečenje za Mateja in njegovo mamo





Mihael Toš je s ptujsko ekipo danes uspel spraviti Marka Soršaka Sokija, bend The Rocktors in veliko število bobnarjev iz vse Slovenije na Ptujski grad. Ob tem pa je Marko Soršak skupaj z ekipo pripravil veliko presenečenje za Mateja, fanta, ki je že 19 let na invalidskem vozičku. Matej in njegova mama Sanja sta namreč dobila vozilo, s katerim bosta lahko bolj mobilna kot do zdaj.

Mihael Toš, ki je sicer sam bobnar pri bendu Hudobni volk, je dejal, da je bila odločitev za povabilo bobnarjev in organizacijo takega dogodka pravzaprav zelo lahka. Sam je namreč torej bobnar, ki je lanskega septembra skupaj s še sto drugimi bobnarji nastopil v Mariboru, tako da si je predstavljal, da bi to lahko naredili tudi na Ptuju. Na Ptuju je bil po njegovih besedah “pravi fest”, ki je zaobjel celotni Ptuj. Od razgleda z gradu, do samega gradu, muzejske zbirke. Meni, da je to tudi odlična promocija za Ptuj, k ima kaj pokazati v vseh letnih časih. Pravi, da je zdaj to šele prvi korak velike zgodbe.

Marko Soršak Soki je spet uspel zbrati bobnarje in z njimi popestriti današnji Ptuj. 30 let že bobna in obenem pravi, da še ni star, a za svojo 30-letnico bobnanja pripravlja niz dogodkov, in današnji ptujski je eden teh.

Sam dogodek je bil pomemben tudi za Ptuj, saj ga po besedah županje Nuške Gajšekprebujamo in dokazujemo, da je še kako živ. S tem delamo tudi neko uverturo v festivalno poletje, dogodkov nam celo leto zmanjka in se res veselimo, da je ta bobnarski dogodek našel svoje mesto na Ptuju”.

Predvajanje v živo si lahko ogledate na tej povezavi.

Dobrodelna akcija uspela

In ker smo napovedovali, da se bo na Ptuju zbiralo prostovoljne prispevke za 19-letnega Mateja, ki je na invalidskem vozičku in hkrati otrok s posebnimi potrebami, in njegovo mamo Sanjo, da bo lahko njega prevažala okrog v varnem, sodobnem vozilu, nam je Soki vendarle tik pred bobnanjem povedal, da je akcija končana in da bosta Matej in njegova mama doživela presenečenje – kombi ju je namreč že čakal. Akcija je trajala pol leta in v tem času so uspeli zbrati dovolj za nakup.

Sanjo Balaban, mamo Mateja, smo prav tako ujeli pred nastopom, skupaj z Matejem je že bila “v prvi vrsti”, Matej pripravljen, da bo sam igral, ona da ga bo spremljala. Da bosta prav danes dobila vozilo, takrat še nista vedela. Mami Sanji je bilo najpomembnejše, da sin uživa, saj je glasba del njegove terapije že vse od nesreče, ki se mu je zgodila, pa vse do danes. Prometna nesreča se je zgodila, ko je imel Matej 14 mesecev. Takrat je imel med drugim očesne krvavitve, nič ni videl, in prav z glasbo mu je mama Sanja lajšala tegobe. Igrala sta na glasbene igrače, prepevala … Prav glasba je tista, ki mu nudi veselje, zato ni čudno, da je tudi sam danes bobnal. Vozilo pa je tisto, kar sta si želela, in na koncu zaradi potreb mobilnosti, voženj na terapije in vsega drugega tudi dobrodošlo.

Fotogalerija:

19-letni Matej. za katerega je tekla dobrodelna akcija

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.