19:40, sre, 24. Apr

VIDEO: Boris Krabonja o socialnih stiskah, ki šele prihajajo





Na pogovor smo povabili Borisa Krabonjo, ki je že vrsto let vpet v humanitarno delo v Mariboru.

S svojim Upornikom pomaga mnogo ljudem, ki so se znašli v stiski. “Kot humanitarec opažam na terenu, da je več kot finančnih stisk, osebnostnih stisk. To obdobje dveh mesecev je bilo obdobje nenavadnega pojava. Dejstvo je, da ljudje, ki se obračajo na Upornika so ali sami, ali težje bolni, ali starostniki, ki bi skorajda potrebovali neko nujno oskrbo.”

Ravno starostniki so bili najbolj ranljiva skupina pri koronavirusu. Uporniki so našli rešitev, da so jim pomagali tudi v času zaprtja društva: “Prehrambene bone smo v tem času zaprtja pošiljali po pošti. Položnice pa smo v tem času pustili na strani, saj so podjetja obljubila, da v primeru, če neke položnice ne bodo plačane, ne bo prihajajo do izvršb. In res je tako.”

Krabonjo skrbi, da se bo šele jeseni pokazalo kaj je epidemija covid-19 prinesla v mesto: “Porast brezposelnosti je precejšna, po moji oceni še ni prišel tisti val, ko se bo izkazalo, da so ljudje v resnih stiskah. Mislim, da nas to čaka jeseni, zato se tudi Uporniki pridno pripravljamo na jesen in skrbno ravnamo z denarjem. Mislim, da bosta jesen in zima precej hladna v smislu socialnih stisk.”

V pogovoru je spregovoril tudi o šolanju na daljavo in stiskah otrok. Več v spodnjem videu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.