23:52, čet, 25. Apr

VIDEO: Botanični vrt v Pivoli od sobote naprej odprt za vse obiskovalce





Botanični vrt Univerze v Mariboru, ki se razprostira v Pivoli v občini Hoče-Slivnica, praznuje okroglo obletnico. V soboto, 19. marca 2022, vrata vrta odpirajo za vse obiskovalce. Kaj vse se v botaničnem vrtu najde, nam je povedala Meta Pivec.

Od sobote, 19. marca 2022, je botanični vrt ponovno odprt za individualne obiskovalce, za ta dan so poskrbeli tudi za strokovno vodenje po zbirki rastlin, kjer bodo obiskovalci lahko spoznali zbirko iglavcev.

Meta Pivec je izpostavila, da je sicer Botanični vrt v Pivoli star 20 let, a drevesa, ki so v vrtu, so starejša. Pošalila se je, da drevesa pri 20 letih postanejo odrasla. Botanični vrt pa se je v vseh teh letih postopoma razvijal in širil. Ključna je bila parcela, kulturna dediščina, Ipavčevo z orjaškimi sekvojami. Zdaj imajo oromno rastlinskih vrst. Pripravljajo tudi vodene oglede, skrbijo za več dejavnosti, ob tem pa imajo več vrst rastlin, skrbijo za gensko banko.

Februarja so že začeli vrtnarska dela, tako da jim dela zagotovo ne zmanjka. Tako pri avtohtonih rastlinah kot tudi pri tujih rastlinah, ki so prav tako zasejena v vrtu. Poleg dreves imajo tudi grmovnice, zeliščni vrt, zelenjavni vrt. Lahko se vidi tudi, katere rastline so ljudje negovali v davni preteklosti.

Obiskovalci lahko v botaničnem vrtu preživijo tudi cel dan, vse od 9. do 19. ure, ko je vrt odprt.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.