10:44, čet, 28. Mar

VIDEO: Dekleti zgoreli v avtomobilu, za smrt ne odgovarja nihče: “Radi bi, da bi počivali v miru”





Slovenjgraško sodišče je pretekli ponedeljek 24-letnika oprostilo obtožb za kaznivo dejanje predrzne vožnje v cestnem prometu, ki naj bi ga po prepričanju tožilstva zagrešil 23. aprila 2017 v prometni nesreči na cesti od Šentilja proti Sladkemu vrhu pri Ceršaku, v kateri sta umrli dve dekleti, stari 18 in 19 let.
Nihče ne želi priznati, da je vozil

V avtomobilu sta bili pokojni punci skupaj s fantoma Janom J. in Aljošo K., a po dogodku, nihče od njiju ni želel priznati, da je vozil. V preiskavi so sodelovali tudi izvedenci za preiskavo prometnih nesreč ter z najnovejšo tehnologijo prišli do dokazov, s katerimi so utemljili sum, da je domnevni krivec Jan.

Pred našo kamero sta stopila Ksenija Koren, mama pokojne Anje in Anton Rebernik, oče pokojne Patricije. Strta, ne moreta razumeti, da se je zaključilo na takšen način, in da ne bo odgovarjal nihče. Menita, da sistem ne deluje tako kot bi moral.

Ksenija in Anton razumeta, da se nesreče dogajajo, a ne razumeta da družinam domnevni povzročitelj niti ni izrekel sožalja, niti ni priznal krivde. Želita si, da bi bil krivec obtožen, zavedata se, da ju nič ne mora obuditi, a naredila bosta vse, da bosta hčerki počivali v miru.

Več v prispevku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.