06:48, tor, 16. Apr

VIDEO: Dela za gradnjo ogrevalne atletske dvorane so se le začela, pa bo končana do OFEM-a?





Te dni je izvajalec začel z deli na atletskem stadionu. Potekajo rušitvena dela, do OFEM-a, ki bo letos v juliju, pa morajo še v celoti zgraditi novo tribuno z atletsko ogrevalno dvorano. Bo projekt končan do festivala? Omenjena investicija je namreč nujna za izvedbo atletskega tekmovanja na OFEM-u.

Poletni olimpijski festival evropske mladine 2023 bo potekal v Mariboru, med 23. in 29. julijem 2023. A organizator, Mestna občina Maribor, za vso nujno infrastrukturo, pol leta pred začetkom še ni poskrbela. Na mestu kjer bo stala tribuna, ki bo tudi ogrevalna atletska dvorana, so se te dni odvijala šele rušitvena dela.

Na zaprtje finančne konstrukcije se je čakalo zelo dolgo 

Šele po obljubljenem sofinanciranju s strani ministrstva so na Mestni občini Maribor pristopili k projektu z podpisom pogodbe z izvajalcem. Prejem sofinacerskega deleža je bil torej potrjen tik pred iztekom minulega leta. Na zaprtje finančne konstrukcije se je tako čakalo zelo dolgo. Je mariborska občina prepočasi šla v projekt? Ministrstvu so morali zagotoviti, da je projekt finančno usklajen v v načrtu razvojnega programa za leto 2023. To pa je občina storila šele letos decembra 2022.

Skrb vzbujajoč je lahko podatek, da dela izvaja isto podjetje, ki je prenavljalo most na mariborski otok, tam pa vemo, da se je časovnica del podaljšala, hkrati pa je bilo delo opravljeno tudi površno. Tokrat pa jih za nekaj mesecev dela, čaka obširna investicija. Res da bo investicija mariborskim športnikov v prihodnosti veliko doprinesla. A nujna je predvsem za letošnje poletje, saj je pogoj za izvedbo atletskega tekmovanja na OFEM-u. Saj mora občina kot organizator, zagotoviti ogrevanje atletov na površini, ki nudi enake razmere kot tekmovalna površina.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.