10:11, sob, 20. Apr

VIDEO: Delegacija iz Maribora na mednarodni sejem XSPRITE 2017 na Kitajsko





Razširjena mariborska delegacija spet potuje na Kitajsko. Ob predstavnikih mestnega vodstva, tudi predstavniki gospodarstva, športa in turizma, ki se bodo udeležili mednarodnega sejma XSRITE 2017. Obetajo si prodor na milijonski trg, vstopna točka pa naj bi bilo mariborsko letališče.

Aktivnosti na XSRITE 2017 bodo potekale tako v obliki poslovnih srečanj s predstavniki organizatorjev potovanj in turističnimi agenti kot tudi predstavitve turističnih destinacij in ponudb splošni zainteresirani javnosti. ZTMP bo v sodelovanju s partnerskimi podjetji predstavil Maribor in Slovenijo kot zdravo, zeleno in aktivno destinacijo s privlačno in kakovostno ponudbo, ki se nahaja v osrčju Srednje Evrope in tako blizu znamenitih evropskih mest, kot so Dunaj, Budimpešta, Benetke in Milano. Podjetje SHS Aviation bo s svojo letalsko družbo FlyVLM promoviralo letalske povezave med Kitajsko in Evropo.

Prvi cilj obiska tokratnega turističnega expo foruma v Šijanu je pozicioniranje Maribora kot
prestopne in vstopne točke. S ponudbo želijo prepričati goste, naj se tukaj ustavijo namesto, da zgolj preletijo Evropo.

Člani delegacije bodo na turistični borzi na konkretnih B2B sestankih promovirali Slovenijo kot deželo vina in kulinarike ter izpostavljali potencial športnega turizma.

Na forumu bodo skušali prepričati s konkurenčno ponudbo organzacije špotrnih dogodkov,
pozornost pa usmerjali tudi v avtentičnih atrakcij, kot je mariborska, nasjaterjša trta na svetu.

Pozornost na sejmu bo namenjena tudi konkurenčni ponudbi na področju organizacije športnih dogodkov in vinu kot avtentičnem produktu z edinstveno zgodbo o najstarejši trti na svetu, ki raste v Mariboru in jo bo na še posebej pristen način predstavljala mariborska vinska kraljica, Kaja Šerbinek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.