01:29, sob, 6. Jul

VIDEO: Društvo Marjetice pripravilo že 23. razstavo ročnodelskih izdelkov





Ročnodelsko društvo Marjetice iz Selnice ob Dravi je v Hramu kulture Arnolda Tovornika pripravilo razstavo izdelkov svojih članic. Videli smo lahko slike, prtičke, nakit, šale in kape ter še mnogo drugega, kar so naredile članice društva z veliko ljubezni in dobre volje.

Marjetice, kot jim lahko tudi rečemo, so članice ročnodelskega društva, v katerem ustvarjajo razne izdelke na različne načine in v različnih tehnikah. Kar nekaj klekljarskih izdelkov je bilo videti, nekaj jih je naredila tudi predsednica Zdenka Brunšek. Naredile so tudi drobne okraske, ki bi jih lahko za praznike dali na mizo ali smrečico, ena od članic pa je naredila tudi okraske za manjše namizne lučke.

Pokazale so tudi voščilnice z različnimi izvezenimi motivi in rožice, ki so bile večplastno narejene kot umetniške slike. Njene umetnije so res narejene tako, da se vidi in čuti relief. Sicer pa je povedala tudi recept za izdelavo dobrih izdelkov. In ja, vseh 15 članic, kolikor jih je sedaj v društvu, druži veselje do dela. Poleg veselja pa je tu tudi ljubezen, ki jo rade delijo tudi drugim.

Več v prispevku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.