21:47, ned, 21. Jul

VIDEO: Društvo paraplegikov Maribor organiziralo jubilejni turnir v biljardu

Društvo paraplegikov Podravja je organiziralo Jubilejni deseti turnir v biljardu. Tekmovanje je potekalo v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije. Za prehodni pokal Zveze se je za zelenimi mizami pomerilo 15 biljardistov paraplegikov in tetraplegikov iz petih pokrajinskih društev.

Na jubilejnem turnirju so biljardisti in ena biljardistka, kot je v navadi, tekmovali v »kmečki osmici« s prilagojeno končnico, kjer igralec v končnici napove v kateri žep bo potopil črno kroglo. Pred začetkom je tekmovalce nagovoril predsednik Biljardne Zveze Slovenije Mitja Gradišnik, ki se zaveda pomembnosti takšnih dogodkov.

Po žrebu parov je vodja tekmovanja Matej Brajkovič igralce seznanil s pravili tekmovanja. Sicer Brajkovič velja za najtrofejnejšega paraplegika biljardista pri nas, saj se lahko pohvali z desetkratnim tretjim mestom na Evropskem prvenstvu, petim mestom na svetovnem, prav tako je na tretjo stopničko stopil tudi na državnem prvenstvu v osmici.

Igralci tekmovali v štirih skupinah, v vsaki pa je bil kot nosilec skupine po en boljši igralec iz prejšnjih turnirjev. To je preprečilo izpad najboljših igralcev. Po dveh dobljenih igrah sta se v nadaljevanje tekmovanja uvrstila po dva najboljša igralca iz posameznih skupin. v končnico tekmovanje uvrstili: David Slaček in Robert Krček – DP Maribor ter Marjan Zupančič in Rok Bratovž – DP Ljubljana. V finalnem dvoboju sta se za prehodni pokal Zveze udarila domačina Slaček in Krček.

Biljardisti paraplegiki imajo pri igranju kar nekaj ovir, prav tako nimajo posebno prilagojene opreme, zgolj nekaj dodatkov, ki so pri igri biljarda standardni.

Prvo mesto je osvojil David Slaček, ki je pokal Zveze paraplegikov Slovenije osvojil že drugič zapored. Najboljši so dobili tudi praktične nagrade. Zmagovalec je dobil vikend paket v apartmajski hišici Zveze paraplegikov v Termah Čatež in biljardno palico, ki jo je prispevalo podjetje VERTIM, Timotej Vršec s.p., enako biljardno palico je prejel drugouvrščeni Robert Krček, tretjeuvrščena tekmovalca Rok Bratovž in Marjan Zupančič pa sta dobila – eden plašče za invalidski voziček, drugi pa sprednja kolesa in zračnici za invalidski voziček, ki jih je podarilo podjetje ORMEGA MM d.o.o.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.