23:23, sob, 6. Jul

VIDEO: Duet BosaZnova pobral s pesmijo ‘Običajen par’ nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo





Vanja in Matjaž Romih, ki kot duet BosaZnova zapeljujeta s svojimi igrivimi, lahkotnimi, romantičnimi, hudomušnimi in predvsem avtentičnimi skladbami, polnimi življenjskih zgodb o partnerskem odnosu, sta svojo novo skladbo ‘Običajen par’ predstavila minulo soboto na festivalu MMS.

Z njo sta prepričala tudi stroko, saj je Matjaž Romih zanjo prejel nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo. Pravzaprav sta se že drugo leto zapored predstavila na festivalu Melodije morja in sonca. Pesem Običajen par je tokrat v ritmih sambe in ne bossa nove, kot smo od BosaZnova sicer vajeni. Je pa, tako kot vse ostale, nova skladba lahkotna, poletna, mehka in neobremenjena.

In o čem prepeva nagrajena skladba? Vsi romantični filmi ali pravljice se končajo, ko fant in dekle postaneta par. A kaj se zgodi oz. dogaja po tem? Vsak složen par dobro ve, da so filmi ali pravljice daleč od resničnega življenja. Da sreča do konca svojih dni ni samoumevna. “Pravljične ljubezni se končajo, ko življenje se zares začne. Zato pa nekateri videti ne znajo, kdo sploh je ta, ki vsak dan z njimi je … Mal’ sva ljubezniva, mal’ pa prepirljiva, kakor pač nanese, to je najina stvar. Nisva idealna, niti ne banalna, rada bi bila le običajen par,” prepevata Vanja in Matjaž in se poslavljata od iluzij, ki jim pravzaprav niti ne verjameta (več).

Besedilo, glasbo in aranžma skladbe ‘Običajen par’ je spisal Matjaž Romih. Posneta je bila v studiih Lotosmusic in Green Note, za miks in mastering je poskrbel Bort Ross, na posnetku pa, poleg vokalov Vanje in Matjaža Romiha, slišite še: Miha Friedrich – bobni in tolkala, Matjaž Romih – kitara, bas in el. kitara, Dejan Slak-Sleyk – klaviature, Andrej Prezelj – kitara, Lamai in Bort Ross – spremljevalni vokali.

Za skladbo ‘Običajen par’ sta BosaZnova posnela tudi videospot v režiji Jana Porebra. Video je že na ogled

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.