13:50, tor, 18. Jun

VIDEO: Duo BosaZnova tik pred izidom prvenca ‘Terapija za pare’ predstavlja hudomušno pesem ‘Ne pritiskaj’





BosaZnova, duo, ki ga sestavljata Vanja in Matjaž Romih, je tik pred izidom prvenca ‘Terapija za pare’, ki izide 9. maja 2023, predstavljata novo, hudomušno skladbo ‘Ne pritiskaj’.

Par že lep čas navdušuje s skladbami, ki slavijo življenje in odnose med partnerjema in se zibajo in sanjajo v ritmu bossa nove. Tudi najnovejša ‘Ne pritiskaj’ je točno takšna.  Zgodba skladbe in situacije, ki jih popisuje hudomušno besedilo, je pravzaprav poznana vsakemu paru. Nastala je po pripovedovanju prijatelja o ženi, ki je možu nenehoma dajala navodila, na katera ji je mož brez izjeme odgovarjal z ‘Ne pritiskaj’.

Osnovno idejo je njen avtor Matjaž Romih, polovica dua BosaZnova, razširil v humorno priliko, ki iz obeh zornih kotov, tako ženskega kot moškega, pripoveduje zgodbo. In ravno zaradi njenega pogleda iz obeh strani in dobro znane situacije, ki jo popisuje, je ‘Ne pritiskaj’ po mnenju tistih, ki so jo že imeli priložnost slišati, najbolj ljudska in duhovita skladba dua BosaZnova.

Spot so snemali dvakrat

Za skladbo ‘Ne pritiskaj’ sta BosaZnova posnela tudi videospot. Ker svetloba prvič ni ustrezala, so spot snemali še drugič, kar pa je bilo za Vanjo in Matjaža dobrodošlo, saj sta lahko ‘učno snov’ ponovila in utrdila. Spot so posneli v ptujskem lokalu Muzikafe, ki je prostor tisočerih barv, zato so posamezne scene določili kar na lokaciji, po navdihu in občutku. Ideja spota sledi zgodbi skladbe; gre torej za pogovor med parom, zato se video zgodba odvija kot dialog z razdeljenim ekranom.

Spot je že na ogled tukaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.