03:25, sre, 3. Jul

VIDEO: Festival Mačje mesto s pestim programom, ki bo pritegnil vse družinske člane





Radenci z velikim veseljem vabijo vse družine z otroki, tetami in strici, babicami in dedki iz cele Slovenije na družinsko-turistični festival Mačje mesto, ki bo 14. in 15. junija 2024. Festival, ki letos praznuje svojo 10. obletnico, obljublja nepozabno doživetje za vse generacije.

Festival Mačje mesto je navdihnjen z literarno uspešnico Maček Muri, ki jo je ustvaril častni občan Občine Radenci, Kajetan Kovič. Dogodek ponuja pestro dogajanje, ki združuje ustvarjalne delavnice, kulturne vsebine, športno-rekreativne dejavnosti, kulinariko in številne spremljevalne dogodke. Maček Mijav, župan Mačjega mesta, bo s svojimi modrostmi in norčijami poskrbel za nasmehe in veselje najmlajših obiskovalcev.

Program zasnovan tako, da pritegne vse družinske člane

Program festivala je zasnovan tako, da bo pritegnil vse družinske člane. Za glasbo in zabavo bodo med drugim poskrbeli priljubljena pevka Nika Zorjan, otroški junak Ribič Pepe in čarodejski duo Arbadakarba. Obiskovalci bodo lahko uživali v številnih možnostih za igranje, raziskovanje, zanimivo branje v bralnih kotičkih, obisk frizerskega salona in kotička za poslikave obrazov.

Na voljo bodo tudi različne športno-rekreativne dejavnosti, kot so napihljiva igrala, lokostrelstvo, vožnja z gokarti, bungee trampolin, mokra vaja, vožnja s kočijo, mini golf in številne druge igre. Poleg tega bodo obiskovalci lahko sodelovali v zanimivih delavnicah, kot so izdelovanje lovilcev sanj, barvanje lesenih mačk in ustvarjanje umetnin. Na festivalu ne bodo manjkali niti atraktivni gostje, med katerimi bodo tudi klovni, cirkuški umetniki in številni drugi.

Kljub trenutnemu slabemu vremenu in nedavnim poplavam, se Maček Mijav ne prepušča slabi volji in bo poskrbel, da bo festival potekal nemoteno ter bo za najmlajše najbolje poskrbljeno – tako kot to zna samo on.

Na voljo bodo tudi simpatični promocijski artikli

Krovna blagovna znamka dveh tradicionalnih dogodkov v Radencih »Lokalno je obetavno«, bo tudi tokrat ponudila simpatične promocijske artikle, ki so že na Maratonu treh src poželi veliko zanimanja. Obiskovalci bodo lahko kupili majice, nogavice, skodelice in bombažne torbe s prikupnimi motivi Mačjega mesta in Maratona treh src.

Pridružite se festivalu Mačje mesto in doživite čarobnost, ki že 10 let privablja obiskovalce vseh starosti in pomaga ustvarjati nepozabne spomine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.