12:32, sre, 26. Jun

VIDEO: Franc Dover se bo poslužil vseh pravnih sredstev. Nadzorni svet naj bi potrdil novega direktorja brez ustreznih pogojev





Nadzorni svet Snage je pred dnevi potrdil novega direktorja podjetja Snaga. To je postal Vito Martinčič, kljub temu, da po neuradnih, a zanesljivih informacijah sploh nima pravno-formalnih pogojev za zasedbo tega položaja. Tudi o tem je danes pregovoril Franc Dover, direktor Snage v odhajanju. Povedal je, da se bo poslužil vseh pravnih sredstev.

Povedal je tudi, kaj si misli o očitkih, da ni timski igralec, to naj bi namreč bil edini razlog za to, da na niso izbrali za direktorja na tokratnem razpisu. Dejal je, da če bi to držalo, bi tu pred nami stal sam, a temu ni tako, veliko delavcev mu je prišlo izkazati podporo.

In kako bo potekala primopredaja z novim direktorjem Vitom Martinčičem, ki je sicer občinski svetnik v občini Slovenska Bistrica stranke Gibanja Svoboda.

Sedanji direktor Snage, Franc Dover, ki mu mandat poteče s 1. julijem 2024, je v svojem mandatu naredil številne korake k izboljšanju poslovanja Snage, zato je marsikdo zaskrbljen, kaj bo ta sprememba prinesla za prihodnost podjetja. Tudi predsednik sindikata Snaga Maribor, Srečko Turk.

Gre za odločitev zaradi politične razdeljevanje mest? Poročali smo, da so se v stranki Gibanje Svoboda, kot kaže, uspeli dogovoriti o podžupanskih funkcijah na mariborski občini. Je tudi menjava na čelu Snage bila storjena kot posledica dogovora o političnem sodelovanju Arsenoviča in stranke?

Kot je znano, je direktor Franc Dover med zaposlenimi zelo priljubljen, bil pa pa že pred meseci je v nemilosti župana Saše Arsenoviča, ki ga je skušal razrešiti pred iztekom mandata, a mu to ni uspelo. Dover je sicer tudi član stranke SDS.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.