19:17, tor, 23. Apr

VIDEO: Franc Kangler tudi uradno vložil župansko kandidaturo





Danes je Franc Kangler s podporniki in Novo ljudsko stranko Slovenije pri pristojni volilni komisiji v Mariboru vložil kandidaturo za župana Mestne občine Maribor, za mestni svet Mestne občine Maribor in za vse mestne četrti in krajevne skupnosti v Mestni občini Maribor.

Franc Kangler je tako tudi uraden županski kandidat v Mariboru. Do sedaj sta podporo njegovi kandidaturi javno izrekli Slovenska ljudska stranka (SLS) in Slovenska demokratska stranka (SDS). Na listi za mestni svet Mestne občine Maribor kandidira 45 kandidatk in kandidatov, kjer so po besedah stranke, kandidatke in kandidati razporejeni izmenično, glede na spol, kar pomeni, da so v stranki upoštevali več kot narekuje zakon, ki političnim strankam oziroma neodvisnim listam narekuje 40 odstotkov enakovredne zastopanosti nasprotnega spola.
Lista Franca Kanglerja je vložila kandidaturo tudi v svete vseh 17 mestnih četrti in krajevnih skupnostih v Mestni občini Maribor, kar kaže, da želi stranka svoje kandidate prav v vseh predelih na območju Mestne občine Maribor in ne samo v centru.

Več o Kanglerjevi vložitvi kandidaturi pa v priloženem videu.

Vir: NLS

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.