05:24, sob, 6. Jul

VIDEO: Ganljiv trenutek, izšolani psi po dveh dneh našli 15-letno psičko





K9 iskanje pogrešanih živali s pomočjo za to izšolanih psov na svojem Facebook profilu redno objavlja iskalne akcije pogrešanih živali, ki so k sreči velikokrat z uspešnim koncem. Včeraj jim je našlo uspelo najti 15-letno psičko.

“15 let stara, gluha in napol slepa. Dve noči je preživela zunaj. Našli smo jo živo in v dobrem stanju,” so zapisali na Facebook strani K9 iskanje pogrešanih – Slovenija.

To ni edini srečen dogodek v zadnjih dneh

“Po tem, ko smo v Prvačini našli Didi, smo šli še v vas nad Izolo, iskat nemškega ovčarja, ki se je strgal iz rok vodnici in s fleksijem na sebi tekel za divjadjo. Začeli smo z Ulo, vreme je bilo kar ok, tiste strašne nevihte ni bilo videti nikjer. No, oblačno že, ampak nič zaskrbljujočega. Ulo smo dali počivat in nadaljevali s Chilli. Chilli se je pognala v zaraščen gozd, za njo sem šla malo po kolenih malo čepe, malo stoje, drselo je še od prejšnjega dežja. Naenkrat je treščilo nekje v bližini, zlil se cel oblak dežja naenkrat na naju s tako silovitostjo, da mi je vzelo sapo. Ok, Chilli – umik!! Do avta sva prišli mokri kot bi plavali,” opišejo dogajanje.

“Danes ne moremo narediti nič več, smo rekli. Z domačimi smo se zmenili kako bodo ukrepali v naslednjih dneh, če ne bo učinkovito, pridemo ponovno. Označili smo mesto, kamor naj še sami pogledajo, ko bo možno. Bill je tam, kjer smo označili, danes je že doma,” so zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.