01:41, čet, 25. Apr

VIDEO: Glasba z balkonov privabila Mariborčane na ulico





Pet minut pred dvanajsto sta se z balkonov kulturnih institucij in znamenitosti po Sloveniji zaslišali živa glasba in beseda, oživele so lutke in plesne figure. Z akcijo Narodnega doma Maribor, ki se ji pridružujejo kulturne institucije in ustvarjalci po vsej državi, želijo opozoriti na kritično stanje v slovenskem kulturnem sektorju.

Kot navajajo v Narodnem domu Maribor, se jih je na poziv, s katerim so povabili institucije, umetnike, ustvarjalce in druge posameznike, ki delujejo v slovenskem kulturnem in kreativnem sektorju, da se združijo v boju za kulturo, odzvalo približno 25.

Pet minut pred dvanajsto se je tako po več lokacijah v Sloveniji z balkonov zaslišala živa glasba ter beseda slovenskih pesnikov in dramatikov, oživele so lutke, sprehajalce so razveselile tudi likovne stvaritve ali plesne figure.

Kanček kulture v živo

Mimoidočim so, kot so zapisali v Narodnem domu Maribor, varno in brez kršenja odlokov ponudili vsaj trenutek užitka ob kulturi v živo. Javnosti in odločevalcem pa bodo jasno sporočili, “da z nepremišljenimi ukrepi, sprejetimi čez noč, brez poznavanja delovanja kulturnih ustanov ter brez vsakršnega dialoga z njimi samo še očitneje izpričujejo svojo brezbrižnost do kulture in umetnosti ter omalovažujoč in ponižujoč odnos do vseh, ki v slovenskem kulturnem in kreativnem sektorju delajo ter ustvarjajo”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.