10:17, pet, 19. Apr

VIDEO: Holding ne bo pocenil položnic, te bodo kvečjemu dražje





Mariborski župan Saša Arsenovič in v. d. direktorice novoustanovljenega Javnega holdinga Maribor (JHMB) Lidija Pliberšek sta danes predstavila nekaj podrobnosti glede prihodnjega delovanja mariborskega holdinga.

Saša Arsenovič je na naše vprašanje o pocenitvi ali podražitvi položnic odgovoril, da realno stanje ni nižanje cen. Njegova izjava v spodnjem videu.

Z Javnim holdingom Maribor mesto razvitejše in prijetnejše 

A združitev mariborskih javnih podjetij, pojasnijo, da pomeni bolšji servis za občane, izboljšala naj bi se storitev, župan obljublja prijetnejše mesto za Mariborčane. Kaj točno še misli z boljšim servisom v spodnjem pojasnilu.

Z ustanovitvijo Javnega holdinga Maribor je Mestna občina Maribor imela doslej izdatkov za dobrih 143 tisoč evrov. Župan poudarja, da bi le-ti lahko bili še bistveno višji.

Direktorji javnih podjetji pripravljali holding brez dodatnega honorarja 

So pa direktorji vse do danes izvajali storitev brez dodatnega plačila. Direktorica Lidija Pliberšek še poudarja, da so za dosego cilja v zadnjem času izpeljali 14 srečanj na temo povezovanja in skupnega delovanja Energetike Maribor, Nigrada, Mariborskega vodovoda, Marproma, Snage in Pogrebnega podjetja Maribor.

Kako se bo v praksi videlo delovanje holdinga pa še ne vedo, zaveza ekipe sicer je, da vzpostavijo takšne pogoje delovanja, da bodo sledili projekciji, ki je bila načrtovana.

Spoštovali bodo pravice zaposlenih

Mestna občina Maribor je sicer stoodstotna lastnica holdinga, osnovni kapital v obliki stvarnih vložkov znaša okoli 16 milijonov evrov.  Direktorica je danes še zagotovila, da odpuščanj ne bo, delavcem skupnih služb pa se bo pogodba prenesla na pošten način, da jim ostanejo vse pravice. Na holding bo prenesenih 87 zaposlenih skupnih služb šestih javnih podjetij.

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.