15:07, tor, 16. Apr

VIDEO: Hud padec Tandeja v Planici, po padcu so ga morali oživljati





Prvo od treh posamičnih tekem na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je danes zaznamoval hud padec Norvežana Daniela Andreja Tandeja v poskusni seriji.

Na letalnici bratov Gorišek je točke pokala osvojilo vseh deset Slovencev. Ostali so brez zmagovalnih stopničk, na najvišjo pa je stopil Japonec Ryoyu Kobayashi.

“Padca Tandeja nisem videl, ker sem tedaj gledal analizo na kameri. Potem mi je pomočnik norveškega trenerja pokazal posnetek. Grozno … Posebej, ko izveš, kako je bilo po padcu, ko je bilo izjemno nevarno. Želim mu vse najboljše in upam, da je z njim dobro,” je dogodek na trenerski tribuni ob padcu Tandeja pojasnil glavni slovenski trener Robert Hrgota.

Tande, svetovni prvak v poletih leta 2018 ter decembra z norveško ekipo na moštveni tekmi prav v Planici na isti letalnici, je nastopil 30. po vrsti. Izgubil je oblast nad smučmi in padel na glavo na začetku preloma doskočišča, se nato valil po letalnici do dna, kjer so ga najprej oskrbeli v zdravniškem centru ob letalnici, nato pa prepeljali v Ljubljano.

Njegovo stanje je stabilno

Po prvih informacijah Mednarodne smučarske zveze naj bi bilo njegovo stanje stabilno, a so ga morali takoj po padcu tudi oživljati, o tem je nekdanji skupni zmagovalec pokala Peter Prevc, 19. na tekmi, dejal: “Je zelo hudo, ko ne gre le za padec. Ko gre za življenje, je treba hitro ukrepati. A sedaj po tekmi imamo novice, da je že boljše.”

“Grdo bo tole slišati, padca nisem videl, a ga moraš odmisliti in se osredotočiti nase. Hitro se lahko tudi tebi kaj zgodi, ker je to del tega športa,” pa je realnost smučarskih skokov strnil Domen Prevc, na osmem mestu za Borom Pavlovčičem, ki je bil peti, drugi najboljši danes v slovenski ekipi.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.