09:20, sob, 24. Avg

VIDEO in FOTO: Poglejte, kako mladi gasilci iz občine Rače-Fram uživajo na gasilskem taboru





Obiskali smo mlade gasilce in gasilke, ki so na gasilskem taboru  v občini Rače-Fram. Navdušeno so nam povedali, kaj počnejo, in nam razkazali tabor, celo šotor, kjer spijo.

Prav v času našega obiska so mladi gasilci in gasilke iz vseh prostovoljnih gasilskih društev v občini Rače-Fram preskušali, kako hitri so na poligonu z ovirami, pred tem pa so si ogledali tudi vojaško vozilo, ki so jim ga razkazali pripadniki Slovenske vojske.

Fantje in dekleta so v četrtek prišli na gasilski tabor in tam tudi prespali, tako kot bodo tudi vse dni tabora. Včeraj so se začele zanje prave aktivnosti, glede na videno, pa vam lahko zaupamo, da jim res ni dolgčas.

Nekateri so bili zelo zgovorni in so nam zaupali, zakaj jim je všeč, da so gasilci, kaj so počeli prvo noč, ali je kdo smrčal v velikem in manjšem šotoru ter kako so spali. Pa tudi, kaj so počeli na poligonu, kdo od njih je užival ob ogledu vojaškega vozila. Izvedeli smo celo, da imajo nekateri že “zelo dolg” gasilski staž. Kar prisluhnite jim.

Peter Hajdinjak, vodja drugega gasilskega tabora občine Rače-Fram, pa nam je povedal še nekaj podatkov. Lani so že imeli gasilski tabor PGD Spodnja in Zgornja Gorica, letos pa so v sklopu gasilskega poveljstva občine Rače-Fram naredili skupen gasilski tabor za vse otroke iz te občine, torej PGD Fram, PGD Podova, PGD Rače in PGD Spodnja in Zgornja Gorica.

Brez mobilnih telefonov in podobnih naprav za bolj kakovostno preživljanje časa

Na taboru so brez mobilnih telefonov, tako da se lahko posvetijo drug drugemu in se med seboj dobro spoznajo ter preživijo čim bolj kakovostno skupen čas.

Vsak dan nove aktivnosti in novi obiski

Gasilski tabor so začeli v četrtek, že prvi dan je bilo nekaj aktivnosti, takrat je bila tudi prva noč, ki so jo prespali v skupnem šotoru. Prav vsak dan bodo imeli tudi obisk. V petek dopoldan so bili pri njih pripadniki Slovenske vojske, ki so pokazali vojaško vozilo in nekaj opreme, popoldan pa so jih obiskali še skavti. V naslednjih dneh bodo imeli še druge aktivnosti in druge obiskovalce.

Odlična organizacija gasilskega tabora

Ob našem obisku je bil v gasilskem taboru tudi Darko Hergamas, predsednik Gasilske zveze Maribor. Pohvalil je organizatorje in povedal, da je tabor ena boljših zadev, ki so jih pripravili.

In za konec še gasilski pozdrav mladih gasilcev in gasilk ter njihovih mentorjev. Nekateri so se sicer sramežljivo skrili, a večina jih je na posnetku:

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.