22:40, tor, 16. Apr

VIDEO: Izjava Policijske uprave Maribor v zvezi z dogodkom po sobotni nogometni tekmi med NK Maribor in NK Koper





Vodja Oddelka za splošne policijske naloge Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor Darko Lamot je danes povedal, kaj se je dogajalo po sobotni nogometni tekmi med NK Mariborom in NK Koper.

Sam dogodek so ocenili kot dogodek srednjega tveganja, je dejal Lamot. Pri opravljanju nalog pred tekmo so ugotovili posamezna nedostojna vedenja, je povedal in dodal, da je samo varovanje na nogometni tekmi potekalo normalno.

Dejal je, da so po tekmi zaznali in prepoznali v množici osebo, ki je pred tem popoldan kršila javni red z nedostojnim vedenjem on obmetavanjem policistov s pirotehniko. Ustavili so jo in izvedli policijski postopek, v katerem je oseba sodelovala. Takrat pa je prišlo do reakcije navijačev. Dejal je, da so navijači odrivali policiste in hoteli ustaviti postopek.

Skupina policistov je poklicala dodatno pomoč. Lamot je dejal, da je nato dodatna skupina policistov bila deležna grobega oviranja s strani navijačev. Policisti so se branili in uporabili plinski razpršilec, kasneje pa še policijsko palico, ko jim je zmanjkalo plinskega razpršilca,  in telesno silo, je dejal. Izpostavil je, da je bilo navijačev več deset in da so bili agresivni.  Nekaj kosov usmerjevalne ograje so navijači vrgli v policiste, je še dejal, pri tem so trije policisti padli na tla. Dejal je, da so navijači nato te tri brcali, ko so bili na tleh. Ko so uspeli priti do zidu, naj bi navijači še vedno pritiskali nanje.

V tej situaciji pa je eden od policistov izvlekel pištolo, Lamot je dejal, da za zavarovanje sebe in postopka. Policist je vstavil v pištolo tudi naboj. Lamot je poudaril, da je v skladu s pravili stroke samo izvlečenje orožja še ne pomeni uporabe orožja. Dejal je, da je v skladu s pravili stroke policist izvlekel orožje. In da so navijači nato prenehali delovati proti policistom.

Rekel je, da poteka preiskava o dogodku. Z zbiranjem obvestil, tudi preko socialnih omrežij, iščejo podatke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.