00:25, pet, 5. Jul

VIDEO: Kaj kažejo številke po koncu OFEM-a?





Olimpijski festival evropske mladine (OFEM), ki je letos poleti potekal v Mariboru, je po navedbah organizatorjev dosegel odlične odzive, tako glede organizacije in izvedbe, kot obiska. Zaključni finančni obračun sicer kaže negativen izid v višini okoli 600.000 evrov, ki ga bo pokril Javni holding Maribor.

Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Metod Ropret je dodal, da je bil Ofem velika priložnost za vse mlade športnike in športnice, pomembno vlogo pa so odigrali tudi prostovoljci, svojci športnikov in mediji. Poudaril je, da je že ob začetku projekta bilo vsem jasno, da nobeno slovensko mesto nima vse potrebne infrastrukture za izvedbo takšnega dogodka. “Čeprav je šlo na koncu časovno zelo tesno, smo vendarle uspeli pridobiti vsa potrebna sredstva, da je mestna občina lahko prišla do tudi sicer prepotrebnih novih športnih objektov, ki jih bodo mladi športniki, ne le Maribora ampak celotne regije, lahko uporabljali tudi v prihodnje,” je dejal.

Športni direktor Evropskih olimpijskih komitejev Peter Brüll je ponovil, da je bil mariborski “eden najboljših Ofemov doslej”. “Kljub nizkemu proračunu so organizatorji pripravili odličen dogodek. To je dobra dediščina ne le za mesto, ampak celotno državo,” je dejal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.