13:12, čet, 25. Apr

VIDEO: Konec junija kar dva pohoda na Kalvarijo in Piramido skupaj s teki in nordijsko hojo





Robert Kereži, mariborski ultra trail tekač, organizira konec meseca dva pohoda na mariborska griča.

25. junija 2022 med 8. in 12. uro na ploščadi ŠD Center Maribor tako pripravlja skupaj z ekipo medgeneracijski orientacijski pohod na Kalvarijo pod imenom Premaj(mo) Kalvarijo. Že zdaj sprejemajo prijave tako na pohod, ki je dolg 5 km, kot tudi na trail tek sedmih križev (22 km) in trail tek štirih križev (11 km). Imeli pa bodo tudi tečaj nordijske hoje. Dogodek je v okviru Festivala Lent 2022 in športnega Art kampa, pripravlja ga  ŠD Ultra+Robert s soorganizatorji ŠD Center Maribor, Srednjo šola za gostinstvo in turizem Maribor in Zeleno jabolko sport. Želijo spodbuditi ljudi, predvsem pa najmlajše in najstarejše, da se priključijo preventivnim športnim aktivnostim ter ponovni socializaciji in druženju. Strokovnjaki iz različnih področij so namreč ugotovili, da je obdobje zadnjih dveh let, ko je bila razglašena epidemija in z njo povezani ukrepi, ta zelo posegla v gibalne, rekreativne in športne navade ljudi. Prijave na posamezne discipline so možne TUKAJ.

29. junija 2022 pa bo med 18.30 in 19.30 še dogodek Obkrožimo Piramido. V eni uri se bodo lahko udeleženci povzpeli, kolikokrat bodo želeli in zmogli na Piramido. Ob tem pa ni pomembno, ali bo nekdo šel gor enkrat ali večkrat. Več informacij je TUKAJ.

Kereži nam je povedal, kako bosta vzpona potekala, kaj sploh pomeni, da je nekdo ultra trail tekač in še marsikaj drugega:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.