14:13, tor, 23. Apr

VIDEO: “Kot policisti se srečujem vsak dan s prometnimi nesrečami, včasih tudi s hujšimi, katere človeku pustijo pečat”





Pred osrednjo turistično sezono, ko se prometna varnost običajno poslabša, in ob današnji krvodajalski akciji, so policisti PU Maribor, UKC Maribor in Rdeči Križ Slovenije (OZ Maribor) prometne udeležence pozvali k varni vožnji. 

FOTO in VIDEO: PU Maribor

Včeraj so se tudi mariborski policisti pridružili poostrenim aktivnostim v evropsko usklajenem nadzoru, katerega namen je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi.

130 mariborskih policistov vsakoletno daruje kri

Zaposleni na PU Maribor se dvakrat letno udeležijo organizirane krvodajalske akcije, ki jih že približno tri desetletja pripravljamo skupaj z RK Slovenija (OZ Maribor). Približno 130 zaposlenih tako vsako leto izkaže svojo solidarnost, nekateri pa se krvodajalskih akcij udeležujejo individualno.

A tudi tisti, ki niso krvodajalci, lahko s svojim vedenjem pripomorejo k temu, da kri ostane tistim, ki jo nujno potrebujejo za svoje zdravljenje – in sicer z odgovornim vedenjem v prometu, s strpno in varno vožnjo, s katero obvarujemo sebe, svoje najbližje in vse udeležence v prometu, je danes izpostavil Boštjan Koletnik s Policijske uprave Maribor.

“Se spomniš slike, ki si jo videl na prometni nesreči, ko je človek izgubil življenje, ali ljubljene osebe”

“Kot policisti se srečujem vsak dan s prometnimi nesrečami, včasih tudi s hujšimi, katere človeku pustijo pečat. Mogoče se tega niti ne zavedaš, ampak ostane v tebi, kot neka asociacija. V določenem trenutku vidiš kakšen preblisk, se spomniš slike, ki si jo videl na prometni nesreči, ko je človek izgubil življenje, ali ljubljene osebe,” je opisal policist PPP Maribor Andrej Nemeš.

Med poletno turistično sezono je na cestah veliko voznikov, gneča povzroča nejevoljo, svoje naredi še vročina … Vse to vpliva na slabšo prometno varnost, zato policisti med poletjem, pripravljamo ukrepe, s katerimi želimo zagotoviti varnost cestnega prometa. V ta namen tudi mariborski policisti od včeraj izvajamo poostrene aktivnosti nad psihofizičnim stanjem voznikov v okviru evropsko usklajenega nadzora, ki bo potekal vse do 22. junija.

Med poletnimi meseci se pričakujejo nižje zaloge krvi

“V Sloveniji vsakih pet minut nekdo potrebuje kri, zato so številne krvodajalske akcije več kot potrebne. V nesrečah s hujšimi poškodbami ponesrečenci potrebujejo tudi do 30 enot krvi (15 litrov), za kar je potrebnih kar od 20 do 30 krvodajalcev,” je med drugim povedala Tatjana Žižek iz Rdečega križa Slovenije (OZ Maribor). Med poletnimi meseci se pričakujejo nižje zaloge krvi, zato je pomembno, da se odzovemo na krvodajalske akcije, je dodala Bojana Živković, dr. med (CTM UKC Maribor).

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.