13:31, pet, 19. Apr

VIDEO: Lepo je živeti, nova avtorska skladba Špele Pokeržnik in Tima Ribiča





“Glasba nama predstavlja navdihujočo svobodo in strast. Najini glasbeni poti sta bili zelo različni in prav to različnost sva na koncu uspela združiti v eno,” pravita Tim Ribič s svojim bogatim tenorskim tembrom in njegova Špela Pokeržnik z nežnim sopranom. Klasično in zabavno zvrst glasbe prepletata v povsem samosvojo in osvežujočo glasbeno izraznost.

“Ustvarjava nekaj drugačnega in čutnega ter hkrati skušava skozi pesmi pokazati to, kar nama je bilo po umetniški plati dano v življenju. Umetnost je nekaj, kar osvobaja dušo in dobro vemo, da brez umetnosti ni naroda.Priznava, da pogrešava najin redni odmerek nastopov in tistih čarobnih trenutkov, ko začutiš energijo pred publiko. Upava, da se življenje kmalu vrne v normalne tirnice in bo kulturna umetnost zopet zacvetela, skupaj s spomladanskim cvetjem,” pravi Špela.

V glasbi najdeta občutek svobode

Pevski opus Tima Ribiča obsega preko 20 solističnih vlog v operah in operetah doma in na tujem, ki jih je tako igralsko, kot pevsko dovršeno izrazil. Prepeval je tudi kot prvi tenorist v najbolj reprezentativnem slovenskem moškem vokalnem komornem ansamblu Slovenski oktet: “Petje mi daje občutek svobode, gledališče pa je zame prav poseben svet, kjer me vsaka pevska vloga vedno znova ponese v drugo dimenzijo. Zapel sem že nešteto melodij, interpretiral veliko vlog, vedno pa sem imel željo ustvariti in zapeti tudi lastno skladbo. V življenju je nalepše početi, to kar rad počneš in kot velikokrat rečem, glasba je moj življenjski utrip.”

Pesem Lepo je živeti je njuna druga avtorska skladba, ki se je postavila ob bok prvi z naslovom Najin svet. Melodije nastajajo v glasbeni domišljiji Tima, Špela pa jih oplemeniti z besedami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.