00:21, sob, 20. Apr

VIDEO: Mariborčani pred tekmo z Muro vedo, da so Prekmurci vedno nevaren tekmec





Mariborčane danes pozno popoldne čaka tekma z nogometaši Mure. Obračun med konkurentoma za najvišja mesta na prvoligaški lestvici.

Tekma 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrana na gostovanju v Murski Soboti, pred obračunom sta za medije spregovorila trener NK Maribora Mauro Camoranesi in vratar Ažbe Jug. Trener je uvodoma dejal: “Dobro smo izkoristili te dni po tekmi proti Kopru in se ustrezno pripravili. Ustvarjamo novo moštvo oz. ga preoblikujemo, na tej poti potrebujemo še nekaj časa. Opazno je, da smo dvignili telesno pripravljenost in smo intenzivnejši v igri. Potrebujemo še več hitrosti in boljših rešitev v ofenzivnem delu. Upam in verjamem, da bomo to dosegli čim prej.”

Zavedajo se, da bo tekma težka

V taboru NK Maribora se zavedajo, da je prednost Mure moštvenost in ekipni duh. So izjemno dobro organizirano moštvo, z igralci, ki že dolgo igrajo skupaj. Kot je še izpostavil mariborski strateg je v Murski Soboti Ante Šimundža izoblikoval zelo dobro ekipo, ki je ne glede na zadnje rezultate zelo nevarna. “Toda nevarni smo tudi mi,” poudari Camoranesi, ki ima sicer nekaj težav pri sestavi moštva.

Na nekaj igralcev ne more računati

Na treninge z ekipo sta se že vrnila Martin Milec in Gregor Bajde, še vedno pa niso nared po poškodbi  delovni proces z moštvom sta se že vrnila Milec in Bajde, še vedno pa niso nared Aljoša Matko, Ilija Martinović, Luka Uskoković ter prav tako tudi Alexandru Cretu.

Vratar Ažbe Jug se je izkazal med dvobojem s Koprom, svojo dobro pripravljenost in formo, želi potrditi tudi v Fazaneriji: “Ko sem prišel, sem vedel, da je konkurenca velika in da si bom moral izboriti mesto med vratnicama. Veseli me, da sem dobil priložnost, trdo delam na vsakem treningu, da upravičim zaupanje in skušam pomagati moštvu. V tem ritmu zaporednih tekem ni časa za predolgo razmišljanje o tem, kar je bilo. Vse misli so usmerjene le k naslednji tekmi, dobro smo pripravljeni. Vemo, od kod nam s strani Mure preti največja nevarnost, toda osredotočeni smo predvsem nase. Če bomo mi v pravi podobi, se bomo vrnili domov s točkami.”

Celotno novinarsko konferenco si lahko pogledate v spodnjem videu.

Novinarska konferenca NK Maribor pred tekmo z NK Mura

Novinarska konferenca NK Maribor pred tekmo z NK Mura

Objavil/a BK TV dne Sreda, 28. oktober 2020

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.