05:35, pet, 19. Apr

VIDEO: Mariborski bend Alo!Stari bo v petek Štuk obrnil na glavo, njihov bobnar nam je razkril nekaj presenečenj špila in skrivnosti o bendu





Bend Alo!Stari, ki velja za enega najboljših bendov nove generacije ne samo na Štajerskem, ampak v Sloveniji, bo v petek, 25. 11. 2022, zvečer obrnil Štuk na glavo. Bobnar Tomaž Medvar pa je na BK TV povedal, kaj fantje dejansko pripravljajo za špil.

Pa ne samo to, Medvar se je razgovoril in povedal, kako je bilo na “pune vrei špilu” v ljubljanski Šiški. Prav nič pa ni “šparal” z besedami in razkril, kako so se fantje pred leti našli in začeli skupaj igrati, peti. Alo!Stari velja za enega bolj energičnih punk bendov pri nas, prisega na mariborščino – mimogrede Medvar je bil v intervjuju še nekaj minut inštruktor mariborščine – pa tudi na iskrenost, neposrednost. Včeraj so še javili, da so razprodane vse karte za mariborski “pune vrei špil”, tako da se na Štuku obeta nora in energična zabava. Alo!Stari ne bodo na odru sami, saj so si zagotovili družbo: pridejo namreč mariborski pripovedovalec zgodb, raper Emkej, ska-funk-punk trobilci Smetnaki, špil pa bodo odprli domačini, pristni punk rock boy band Last Dropout. Na koncertu bodo Alo!Stari podelili tudi snowboard. Tudi zaradi tega se splača priti na Štuk.

Oboževalcev jim zagotovo ne manjka, saj če se samo pogleda na polno Katedralo v ljubljanski Šiški, se vidi, da lahko tudi preko Trojan napolnijo dvorano s skoraj tisočglavo publiko. Tomaž Medvar je sam v našem pogovoru povedal, da so se na “pune vrei špil” pripravili in naredili malo večjo produkcijo tudi z lučmi. Pravi, da so zdaj nivo višje in da je bilo v Šiški “uau”. Tomaž pravi, da igrajo še vedno isto glasbo kot prej, zavestno pa so se odločili za mariborščino, zato da ostajajo pristni in domači. V pogovoru pa je omenil tako tiste, ki bodo z njimi na Štuku, kot tudi mlajše bende, ki počasi in zanesljivo stopajo na vse večje odre.

Njihovi začetki pa pravzaprav segajo nekaj let nazaj, ko so se v bližini Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja in Štuka našli na skejtih, rolkah in rolerji. In tudi izdal, ali še vedno stopi na rolerje oziroma rolko. In prav na Štuku bodo zdaj zaigrali, Tomaž pravi, da bo imel za pikico več treme, ker bo pred domačo publiko, sploh če bo prišla še družina.

Veste, da so nekoč presnemavali glasbo s cdjev, celo s kasete? Sprva pa tudi z radia, pri tem pa se včasih jezili. Medvar je povedal tudi, kako njihova glasba zveni na gramofonski plošči.  In zaradi vse energije, ki jo želijo dati domači publiki, vabijo na “pune vrei špil”, zaradi katerega ima Tomaž Medvar kurjo kožo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.