20:03, tor, 23. Apr

VIDEO: Mariborski socialdemokrati nagovorili Mariborčane pet pred dvanajsto





Na Trgu svobode so danes ob 11.55, pet pred dvanajsto, trije predstavniki stranke SD podali izjave na temo prihajajočih državnozborskih volitev.

Opremljeni so bili s panoji, na katerih je bil sestavljen napis 100, saj je do volitev še 100 dni. Damjan Cvetko je povedal, da opozarjajo na letošnje državnozborske volitve. “Socialni demokrati gremo na volitve z energijo in programom za spremembe,” je dejal Cvetko in poudaril, da si želijo drugačne prihodnosti.

Nadaljeval je Franc Trček, ki je rekel: “Po nekaj izletih v izpraznjene, konservativne, populistične politike je misleča Evropa izbrala socialdemokracijo, od Nemčije preko celotne Skandinavije do Pirenejskega otoka. Zakaj? V bistvu, ker ima socialdemokracija odgovor na ključno vprašanje odnosa med delom in kapitalom. Skratka: spoštovanje dela in delavstva, tudi spoštovanje podjetnih, spoštovanje okolja, spoštovanje bodočih generacij … “ Omenil je tudi Maribor: “Maribor vedno igra na zmago, vedno igra fair-play, tako bodo socialni demokrati igrali to supervolilno leto.”  Pa tudi, da imajo dobre ekipe v stranki in da se potrebuje neko izrazito drugačno politiko, katere nosilni del bodo socialni demokrati.

Nastja Trajković je takoj nato izpostavila: “Kako pomembna je družbena aktivacija smo videli na nedavnem referendumu o vodah. Ker voda predstavlja vir življenja, smo se referenduma udeležili predvsem zato, ker smo branili svoje preživetje. In enako si želim za vse neopredeljene volivce, da bi tako kot so spoznali, kako pomembna je voda za življenje, je enako pomembno tudi, koga imamo na oblasti, kakšno državo si želimo, koliko demokracije, svobode medijev bomo imeli, kako zelena bo nenazadnje Slovenija in kako bomo nagovarjali izzive starejših in pa nas mladih.”

Več v posnetku:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.