10:55, sre, 24. Apr

VIDEO: Marija Cvetko je uredila kar devet knjig Utrinkov dejavnosti iz občine Hoče-Slivnica





Marija Cvetko je zbrala Utrinke občine Hoče-Slivnica in jih uredila v devetih knjigah. Pa vendar ne samo po kronološkem redu, kot so izhajali, ampak predvsem v enote glede na delovanja raznih društev in krajevnih skupnosti te občine. Pomagala ji je Breda Germ.

Tako je nastalo kar devet knjig Utrinkov. Pred devetimi leti je Marija Cvetko razmišljala, zakaj ne bi iz Utrinkov izrezala besedila, ki se nanašajo na kulturno umetniško društvo, v katerem deluje, gre za mešani pevski zbor. Dejala nam je, da je bila največja težava to, da ji je od leta 2002 in do leta 2022 manjkalo ogromno Utrinkov. Pri iskanju ji je precej pomagala Občina Hoče-Slivnica, ob tem pa pravi, da je hodila tudi po hišah in spraševala za Utrinke. Zbrala jih je veliko in začela urejanje. Ko je videla, da je to vse bolj zanimivo, je začela zbirati in urejati tudi za druga društva in krajevne skupnosti.

Breda Germ pa ji je pomagala. Poiskala je nekaj starih fotografij, prispevkov, vabil. Pravi, da so knjige pomembne, predvsem njuna prva, v kateri so obeležili tudi pomembne obletnice, prelomnice, dogodke.

Marija Cvetko je še povedala, da so knjige dostopne v knjižnici, v VeGeCu, nekaj so jih tudi prodali. Prav vesela je, da se je lotila urejanja, saj so društva hvaležna za knjige. Germova pravi, da bosta nadaljevali delo še za druga društva. Cvetkova pa še pravi, da se ureja tudi že knjiga o osnovni šoli v Hočah, podružnici Reka; vrtcu Hoče in vrtcu Rogoza pa tudi za osnovno šolo v Slivnici.

Več informacij pa v pogovoru z Marijo Cvetko in Bredo Germ:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.