19:08, sre, 11. Sep

VIDEO: Matjaž Kek in doktor Matjaž Vogrin prejela Mestni pečat Maribora





Mariborski župan Saša Arsenovič je podelil Mestni pečat Maribora dvema izjemnima Mariborčanoma. Matjažu Keku za njegov prispevek pri razvoju slovenskega nogometa in doktorju Matjažu Vogrinu za njegovo dolgoletno strokovno delo na področju športne medicine.

Mariborski župan Saša Arsenovič je ob podelitvi mestnih pečatov Maribora dvema stokovnjakoma na njunih področjih, Matjažu Keku in Matjažu Vogrinu dejal, da je zaradi njiju Maribor boljši. Doktor Vogrin je po njegovem eden tistih, katerih delo se včasih ocenjuje kot samoumevno, a še zdaleč ni tako, saj je za delo, ki ga dolga leta opravlja Matjaž Vogrin potrebno veliko znanja, prav tako veliko psihologije, povezovanja, da lahko športnika pred tekmo pripravi tako, da bo dal vse od sebe.

Prejemnik Mestnega pečata Maribora dr. Matjaž Vogrin in mariborski župan Saša Arsenovič

Ob podelitvi Mestnega pečata Maribora Matjažu Keku pa je župan dejal, da njegovi rezultati govorijo sami zase, saj  bil odličen igralec, trener v NK Maribor, uspel v Ligi prvakov, tudi kot selektor slovenske nogometne reprezentance, ki je bila takrat najvišje uvrščena. Prav tako neverjeten uspeh, ki ga je dosegel s hrvaškim Dinamom. Ta je namreč postal državni prvak. Nato pa se je vrnil in povezal slovenske nogometaše v ekipo, ki je bila trikrat neporažena na evropskem prvenstvu.

Prejemnik Mestnega pečata Maribora Matjaž Kek in mariborski župan Saša Arsenovič

Več v prispevku, v katerem so tudi izjave Matjaža Keka in Matjaža Vogrina:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.