14:33, čet, 25. Apr

VIDEO: Mestna četrt Center poskrbela za glasbeni sprehod po Koroški cesti z Otom Vrhovnikom





Danes ob 18. uri je Mestna četrt Center simbolično prevzela prenovljeni Glavni trg s Koroško cesto v uporabo občank in občanov iz soseske, pri tem pa so poskrbeli, da je kot ulični glasbenik nastopil odličen saksofonist in profesor glasbe Oto Vrhovnik.

S tem so napovedali začetek projekta “Zvok moje četrti”, ki ga bodo to jesen s pouličnimi nastopi soustvarjali številni glasbeniki in avtorji, ob umetniškem vodenju Ustanove Fundacija Sonda in organizacijski podpori Mestne četrti Center. “S solidarnostjo in vzajemnostjo v središču te akcije, želimo podpreti ter dvigniti kvaliteto, organiziranost in opaznost poulične glasbe v našem mestu, zlasti v njegovem historičnem jedru,” je zapisal Sašo Drobnak, predsednik Mestne četrti Center.

Pobudnica za glasbeni sprehod oziroma za ulično glasbo Ota Vrhovnika, ki je danes zabaval sprehajalce, je Karmen Teržan Kopecky, ki je sicer stanovalka Koroške ceste. Ta cesta je po dolgih letih prizadevanj in dogovorov tako kot Glavni trg doživela prenovo, za katero je Teržan Kopeckyjeva dejala, da je res bila dolgo pričakovana. Povedala nam je, da je ob prenovi vesela tudi tega, da so na trgu in cesti namesto vozil ljudje in glasba.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.