13:10, pet, 29. Mar

VIDEO: Mestni svetniki za Mestne nepremičnine, nakup gostilne in nakup pravic za objekt na tržnici





Na včerajšnji seji Mestnega sveta MO Maribor so mariborski mestni svetniki soglašali s predlogom župana Saše Arsenoviča za ustanovitev družbe Mestne nepremičnine, prav tako so podprli odkup gostilne Pri treh ribnikih in odkup objekta na osrednji mariborski tržnici skupaj z garažno hišo. Del opozicije je sicer pred glasovanjem zapustil sejo zaradi nestrinjanja z odločitvijo, da je del seje zaprt za javnost, a se je seja nadaljevala.

Že na začetku seje so po izglasovanju, da je del seje zaprt za javnost, protestno odšli mestni svetniki Nove ljudske stranke s Francem Kanglerjem na čelu, predstavniki Liste Andreja Fištravca in en predstavnik SDS, a ker so ostali sklepčni, so preostali mestni svetniki sejo za dobrih 20 minut zaprli sejo za javnost. Po 20 minutah so sejo nadaljevali v prisotnosti predstavnikov medijev in tistih svetnikov LAF in SDS, ki so se vrnili na sejo. Milan Mikl iz Listwe Franca Kanglerja – NLS pa nam je pojasnil, čemu so zapustili sejo:

Za zaprtimi vrati je župan Saša Arsenovič predstavil prisotnim predlog za odkup stavbne pravice za tržnico. Nato pa so že v prisotnosti novinarjev glasovali in z 22 glasovi ZA in 2 PROTI izglasovali soglasje. Z večino so nato potrdili tudi soglasje za nakup gostilne Pri treh ribnikih. Oba projekta sta tako načelno potrjena, ocenjena pa sta na skupnih tri milijone evrov. Kupnina za gostišče je 495.000 evrov plus DDV, v skladu z dogovorom bodo Terme Maribor ostale najemnik vsaj do konca oktobra prihodnje leto. Odkup stavbne pravice za objekt na tržnici pa stane 2,5 milijona evrov plus DDV, če bo posel izveden do konca tega leta, sicer pa 40.000 evrov več. Strinjali pa so se tudi z ustanovitvijo Mestne nepremičnine, za kar bodo uporabili sredstva za osnovni kapital iz letošnjega proračuna v višini 550 tisoč evrov.

Vse še ni potrjeno, včeraj so se namreč svetniki strinjali, da so seznanjeni s pismom o nameri za nakup oziroma predpogodbo. Ob tem so nekateri imeli tudi pomisleke, predvsem v povezavi z nakupom gostišča. Kljub pomislekom nekaterih so se odločili tudi za ustanovitev družbe Mestne nepremičnine, kar so potrdili z 21 glasovi ZA in 2 PROTI. Mestni svetnik Saša Pelko z Liste župana Andreja Fištravca je že pred tem podvomil v zakonitost predloga.

Alenka Iskra iz SD je izrazila voljo svoje skupine:

Na koncu seje so mestni svetniki potrdili tudi pokritje tekočega presežka odhodkov nad prihodki za leto 2019 Športnim objektom Maribor, ki pa bodo doživeli tudi sanacijo sanacijskega programa v naslednjih mesecih, da jih bodo lahko potegnili iz izgube, vredne več kot 1,2 milijona evrov. Zdaj bodo ŠOM dobili znesek od 270.000 do 300.000 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.