05:20, sob, 20. Apr

VIDEO: Minister Vrtovec o odpiranju Koroške z gradnjo tretje razvojne osi





Prejšnji teden so stekla v Podgorju začetna gradbena dela na dolgo pričakovani tretji razvojni osi za Koroško. Minister Jernej Vrtovec je danes naši ekipi povedal, kakšni so načrti za gradnjo in kaj vse še sledi.

Minister Jernej Vrhovec

Tretja razvojna os, cesta od Šentruperta do Slovenj Gradca, je pravzaprav pomembna za vso Koroško, ne samo za občine, ki ležijo po tej trasi, ampak tudi naprej na eni strani do Črne na Koroškem, na drugi strani pa tudi za Koroško Dravsko dolino, na katero se pride s Slovenj Gradca do Dravograda.

Minister pravi, da je načrtovano, da bodo v naslednjih 36 mesecih zaključili gradbena dela za ta odsek, pridobili pa bodo tudi dovoljenja za vse ostale odseke. Izpostavil je odsek Škalek – Konovo, razpis za ta odsek bodo objavili do konca tega leta, začetek gradnje pa je načrtovan v naslednjem letu. Minister meni, da bo leta 2027 tretja razvojna os od Šentruperta do Slovenj Gradca v uporabi. Pripravljajo pa še poroštveni zakon, ki ga bodo predložili Vladi RS in Državnemu zboru, za odsek Šentrupert – Velenje.

Ob tem pa še poziva razne civilne iniciative, da pri gradnji pomagajo, ne pa nagajajo.

Preprečiti izseljevanje mladih

Minister Vrtovec je sicer ob zasaditvi prve lopate prejšnji teden poudaril, da je “naša dolžnost, da poskrbimo za enakomeren razvoj vseh regij ter z dejanji, ne samo z besedami, preprečimo izseljevanje mladih iz teh krajev”. “Dobro razvita prometna infrastruktura nudi prebivalstvu boljšo mobilnost ter dobro oskrbo gospodarstva,” je ob tem dejal minister za infrastrukturo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.