16:12, pon, 1. Jul

VIDEO: Ministrica za javno upravo razkrila del vsebine dogovora iz mediacije Fidesa in ministrstva za zdravje





Stavkovni sporazum s Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides je ministrstvo za zdravje parafiralo v torek popoldne, po zaključeni mediaciji med sindikatom in ministrstvom, ki ga je vodilo Slovensko zdravniško društvo.

Vsebina sporazuma še ni znana, je pa ministrica za javno upravo, v oddaji Vzhodna na BK TV, nakazala, da vendarle vsem zahtevam Fidesa na ministrstvu za zdravje niso sledili.

Med zahtevami sindikata, ki jih bo uredil sporazum, je podpredsednik Zemljič, naštel določitev jasne karierne poti zdravnikov, prenos napredovanj specializantov, dosledno upoštevanje standardov in normativov ter zagotovitev dodatnih sredstev oz. pravnih podlag za nagrajevanje zdravnikov, ki presegajo standarde in normative.

V določenem delu niso sledili zahtevam Fidesa

Če sporazum predvideva tudi dvig zdravniških in zobozdravniških plač, še ni jasno, a sodeč po spodnji izjavi ministrice za javno upravo, so bili na Vladi RS pri tem neomajni, dejala je namreč tudi: “Fides je zahteval v tem delu, da se tudi starejšim zdravnikom, tistim 37 odstotkov zdravnikom, ki se nahajajo v najvišjem plačnem razredu, zagotovi enak dvig plačila. Ampak v tem delu jim nismo sledili.”

Njena celotna izjava pa na ogled spodaj.

Celotno oddajo Vzhodna pa si lahko ogledate spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.