10:23, pet, 29. Mar

VIDEO: Mladi Ptujčani zbirali denar za ptujske gasilce





Mladi Ptujčani so se na pobudo alternativne rock skupine Infected po neurjih, ki so v začetku meseca prizadele Ptuj, odločili pripraviti dobrodelni dogodek za domače gasilce. V večeru glasbe, ustvarjalnosti in solidarnosti so na Slovenskem trgu zbirali denar za gasilce PGD Ptuj. Včeraj so tako med 17. in 23. uro zbrali nekaj več kot 2100 evrov. Kljub temu, da se je dogodek že zaključil, donacije za pujske gasilce še vedno prejemajo. 

Neurje, ki je pustošilo na ptujskem območju v začetku meseca julija je dodobra zaposlilo gasilce tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva. Ker so gasilci tisti, ki so vedno na razpolago in so pripravljeni pomagati, so se tokrat mladi odločili, da naredijo nekaj v zameno. Včerajšnji dogodek je samo pokazal pripravljenost ljudi, sploh domačinov mesta Ptuj, da se udeležijo dobrodelnih dogodkov v mestu in na ta način tudi pomagajo tistim, ki so si to zaslužili. Na dogodku so poskrbeli za bogat animacijski program za otroke, v večernih urah pa so s koncerti glasbenikov dodali še nekaj za starejšo generacijo.

Ob tem, da so zbrali nekaj več kot 2100 evrov sredstev, ki so jih nabrali izključno s prodajo srečk, bi jih lahko zbrali bistveno več, saj jim je srečk v drugi tretjini dogajanja zaradi velikega zanimanja zmanjkalo. Organizatorji so medtem sporočili, da donacije še vedno sprejemajo, zato končne številke koliko sredstev bodo zbrali zaenkrat še nimajo. K dvema tisočakoma pa bodo 400 evrov dodali še člani skupine Lumberjack, ki bodo donirali honorar enega izmed koncertov.

V izjavi pojasnjuje Taja Islamovič iz skupine Infected.

Sicer dogodek ni bil le dobrodelne narave, temveč je bil namenjen tudi druženju in podpori lokalni glasbeni sceni. nad gesto mladih glasbenikov, so bili prijetno presenečeni tudi gasilci prostovoljnega društva Ptuj, v video izjavi razlaga poveljnik PGD Ptuj, Primož Korošak.

Gasilci so v času neurij ob začetku meseca julija res imeli veliko dela, dogodki so bili razpršeni po celotnem Ptuju. Ptujski gasilci so tako opravili delo na več kot 520 dogodkih. Da so se mladi združili in pokazali, da je tudi njim mar, je v ponos tudi ptujski županji, Nuški Gajšek, ki je s svojim obiskom podprla njihov trud.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.