07:18, čet, 4. Jul

VIDEO: Narodno-zabavni ansambel z imenom ‘Nikoli ni prepozno’ stavi na to, da se lahko tudi v zrelih letih ukvarja z glasbo





V narodno-zabavnem ansamblu Nikoli ni prepozno so glasbeniki, ki so takorekoč že prekaljeni mački, torej že več let pojejo, igrajo na instrumente in ustvarjajo glasbo. S skladbo, ki ima isti naslov, kot je naslov ansambla, se letos odpravljajo na Vurberški festival.

Marjan Kavšek in Irena Pušenjak sta nam predstavila delovanje ansambla, kako skupaj igrajo, vadijo pa tudi povedala več o pesmi. Mrjan Kavšek je tako povedal, da so si izbrali tako ime ansambla, ker so v ansamblu vse že “malo v letih in če zdravje služi pa dobra volja do glasbe, ni nikoli prepozno, da zabavaš ljudi, da kaj dobrega narediš v tej zvrsti.” Ansambel nastopa po domovih za starejše po Štajerski, pravi tudi, da jih ljudje radi poslušajo. Odločili so se, da gredo s pesmijo Nikoli ni prepozno še na Vurberški festival, “malo bolj v javnost”, je še dejal Kavšek.

Irena Pušenjak je dejala, da nastopajo sicer že 21 let, a v tej sestavi so manj let. Dejala je, da pri njihovih pesmih ljudje radi zaplešejo, sami sicer igrajo tako polke kot valčke. Poudarila je, da se je med člani in njo, ki je edina članica, razvilo tudi posebno prijateljstvo. Pesem Nikoli ni prepozno pa bosta zapela tako Pušenjakova kot tudi Kavšek, saj oba pojeta, kot je on rekel, “v lepi terci”. Pojejo in igrajo pa s predanostjo in iz srca. Pušenjakova je še poudarila, da je ta pesem za vse starejše ansamble, za vso starejšo populacijo, ki se ukvarja z glasbo. Saj je treba verjeti, da tudi če si starejši, lahko poješ in igraš. Enako velja pa tudi za vsa druga področja, ki jih v jeseni življenja še vedno lahko izvajamo in delamo. Povedala sta še, da imata zdaj bolj intenzivne vaje, na katerih pa znajo biti tako resni kot sproščeni.

Več o tem, kje vse še bodo nastopali in seveda o samem ansamblu, pa lahko izveste v intervjuju z Marjanom Kavškom in Ireno Pušenjak:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.