13:21, sre, 3. Jul

VIDEO: Neverjeten prizor na cesti! Motor brez voznika peljal sam več kot sto metrov





Italijanski par, ki se je z avtom vozil po cesti, je posnel motor, ki se je vozil po skrajno desnem voznem pasu ceste sam, brez motorista!

Avtor posnetka je objavo pospremil z zapisom “iz serije … če me ne vzameš, bom šel sam” in se pošalil, da se je motor odločil oditi na pot sam, ker ga motorist ni hotel vzeti.

Motor se je po cesti premikal počasi, a vztrajno naprej, pri tem pa se zaletaval ob stransko ograjo, od tam pa zavijal na sredino voznega pasu in spet nazaj proti ograji. Motor je šel naravnost po sredini pasu, nato malo cik-cak. Takšna vožnja je trajala več kot minuto, verjetno še dlje, preden je par, ki je vožnjo motorja snemal, pripeljal v bližino.

Glede na posnetek se je po nekaj več kot sto metrih motor vendarle prevrnil in ustavil sredi vozišča. Voznik avta je na sosednjem pasu ustavil ter motor dvignil in ga zapeljal do varnostne betonske ograje in ga naslonil nanjo ter se vrnil v svoj avto. Sodeč po tem, kako so za motorjem prav tako počasi vozili avtomobili, se lahko sklepa, da so se zavedali, da je kljub zanimivemu prizoru motor nevarno prehiteti ali se zapeljati mimo, saj je bila vožnja motorja res nepredvidljiva. Zaenkrat ni znano, kaj se je zgodilo z njegovim voznikom.

Nekaj komentatorjev se je pod videposnetkom oglasilo, med drugim je nekdo napisal, da bi ta motor sam kot motorist ustavil, še preden je padel na tla. Nekateri so občudovali “predstavo”, nekdo je zapisal, da je tudi njegov motor nekoč peljal sam.

Takšni prizori pa pravzaprav niso zelo redki. Obstaja več primerov, ko je motor peljal sam po cesti, po dovozih ali parkiriščih. Razlogov je več. Med njimi npr. to, da motorist ob trku pade z motorja, ta pa se ne izključi samodejno, ampak se nekako poravna in nadaljuje gibanje. Če se kolesa oprimejo vozišča, se zgodi “samostojna” vožnja motorja. Obstaja tudi izraz v angleščini “ghost rider”, ki zaznamuje tako vožnjo. Zdi se namreč, kot da bi motor vozil duh, ki je neviden ljudem, a upravlja motor.  Podobne prizore se je lahko videlo tudi že na motorističnih tekmovanjih, ko je kak motor po zdrsu, pri katerem je motorist padel, nadaljeval vožnjo, celo zelo hitro.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.