13:08, pet, 29. Mar

VIDEO: Obiskovalci navdušeni po začetku Festivala Arsana





Najstarejše slovensko mesto Ptuj trenutno diha s Festivalom Arsana. Da so ljudje komaj čakali, da se začnejo kulturni dogodki, pove dejstvo, da so prireditve odlično obiskane, po koncu koncertov pa nam povedo, da so izvajalci izjemni.

Na Ptuju je v času trajanja Arsane pestro že dopoldne. Mlade in stare je v soboto dopoldne navdušila Neca Falk s pesmimi o mačku Muriju. Med gledalce je privabila tudi v Franciji živeče Slovence.

Ptuj živi z glasbo in kulturo in je tudi to poletje že 12. leto zapored stičišče glasbenih virtuozov, letos večinoma slovenskih, zaradi korona krize.

Glasbeno delo z naslovom “The Port of Life II. – Ensō” je kompozicijsko delo večkrat nagrajenega, med New Yorkom in Barcelono živečega slovenskega skladatelja Žana Tetičkoviča. The Port of Life II. Enso je naslednjik projektu The Port of Life (2016) za katerega je Žan prejel prestižno nagrado.

Obiskovalci iz celotne Slovenije in tudi tujine se veselijo prihodnjih dni, ko bo na Festivalu pester program, ki ga lahko najdete na tej povezavi. Glasbene večere bodo med drugim nadaljevali z dvobojem med Guštijem in Tomijem Megličem v magičnem dialogu prvakov slovenskega koncertnega rocka, prihaja Vlado Kreslin, kralju rokenrola Elvisu Presleyju pa se bosta poklonila Oto Pestner in Uroš Perić. Festival se bo naslednjo nedeljo zaključil s koncertom Severe in Gala Gjurina.

Festival Arsana je v zadnjih enajstih letih gostil že več kot 8000 umetnikov z vsega sveta, ki so na več kot 7500 dogodkov privabili dobrih 300.000 ljubiteljev vrhunske klasične, jazz, etno, world, rock, instrumentalne in vokalne glasbe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.