14:12, čet, 28. Mar

VIDEO: Odziv Franca Kanglerja po uvrstitvi v drugi krog županskih volitev





Nekdanji župan Franc Kangler (NLS), ki se je glede na trenutne rezultate skupaj z aktualnim županom Sašo Arsenovičem uvrstil v drugi krog, pravi, da verjame v nadaljnje zaupanje volivcev. “Imam dobro ekipo, predvsem pa dober program za ljudi, za občane Maribora, ki vedo, da smo sposobni narediti, kar obljubimo,” je dejal.

“Čestitam vsem mojim sokandidatom za rezultate, za mene pa je to velika obveza in za mojo ekipo še v drugem krogu 14 dni trdega dela, še bolj se približati ljudem, mladim, starejšim. Ampak še enkrat povem, da to kar obljubim, v Mariboru vsi vedo, to bom tudi storil,” je dodal.

“Pričakujem, da bomo v Mariboru, ne glede na to, kdo bo župan, naredili močno, trdno koalicijo. Aktualnemu županu je koalicija razpadla, jaz pa imam interes, da se povežemo, združimo, predvsem pa, da konflikte rešujemo z dialogom, ne pa s problemi, kot smo bili v preteklosti deležni,” je še povedal.

Po preštetih dobrih 99,94 odstotkih glasovnic je za Kanglerja glasovalo 25,69 odstotka volivcev, Arsenoviča pa 36,56 odstotka. To je Kanglerjev tretji poskus, da se znova zavihti na čelo Mestne občine Maribor po tistem, ko je bil po protestih pred desetimi leti prisiljen predčasno zaključiti svoj drugi županski mandat.

Tudi pred letošnjimi volitvami so mu javnomnenjske raziskave napovedovale uvrstitev v drugi krog. Tesno za petami mu je bil sicer županski kandidat Gibanja Svoboda Vojko Flis, ki je zdaj očitno pristal na tretjem mestu (20,26 %). Sodelovanja z Gibanjem Svoboda Kangler ne izključuje. “Očitno so dokaj močni v mestu, treba bo z njimi delati,” je dejal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.