18:50, pet, 19. Apr

VIDEO: Ogorčeni odzivi po incidentu, pozivi Arsenoviču k odstopu





Mariborski župan Saša Arsenovič je po trditvah očeta mladoletnika v nedeljo na eni od mariborskih ulic fizično obračunal s 13-letnim fantom in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Župan odgovarja, da se je odzval na vandalizem, kot smo že poročali v našem mediju.

Župan na naše dodatno poizvedovanje ali je tudi fizično obračunal z mladoletnikom, ni odgovoril. So pa nad incidentom ogorčeni mariborski mestni svetniki. Miha Recek, je župana pozval k odstopu: “Na tem mestu pozivam župana, da do četrtka poda odstopno izjavo kot župan Mestne občine Maribor. Če tega ne bo storil sam, ga bom na seji mestnega sveta, ki bo v četrtek, pozval k odstopu.”

Mestni svetnik Josip Rotar nam je v izjavi po telefonu povedal: “V Listi kolesarjev in pešcev nasprotujemo vsaki obliki nasilja in pričakujemo odstop župana, ker je nasilje nesprejemljivo dejanje, sploh nad mladoletniki in po dveh letih korone, zapiranja šol, je jasno, da 13-letniki povedo stvari na drugačen način in odgovor na to ne more biti fizično nasilje. Če je župan ugotovil, da je prišlo do vandalizma, bi moral poklicati policijo, ne pa da je to narediti na tak način. To je popolnoma nesprejemljivo.”

Aljaž Bratina iz Liste Arsenovič za Maribor, nam je povedal: “V medijih sem se seznanil z omenjenim dogodkom, a kaj dosti ne morem komentirati. Ko bo priložnost želim slišati tudi njegovo plat.” 

Milan Mikl iz Liste Franca Kanglerja nam je dejal: “Zagotovo dejanje, ki ga je naredil, ni primerno županu. Verjamem, da svojo početje obžaluje. Sam osebno ga ne pozivam k odstopu, ampak verjetno se sam zaveda, kaj to pomeni in bo sam sprejel odločitev. Župan si preprosto tega ne bi smel privoščiti.”

“Župana Mestne občine Maribor Sašo Arsenoviča sem pozval k javni pojasnitvi, opravičilu in takojšnjem odstopu s funkcije župana mesta! Vstop v osebni prostor mladoletnega občana in celo fizični napad kličejo ne samo po odstopu ampak izgonu iz našega mesta,” pa je zapisal na družbenem omrežju še en mestni svetnik, in sicer Matic Matjašič.

Matjašič je šel celo korak dlje, namreč županu je pripravil odstopno izjavo, ter mu jo poslal v podpis: “Ker župan tega do zdaj ni bil zmožen, sem se odločil pomagati in sem mu sam pripravil odstopno izjavo, ki jo samo podpiše in pošlje mestnemu svetu ter občinski volilni komisiji.”

Bernard Memon, iz NSi nam je povedal: “Te informacije nisem dobil, nisem videl argumentov in ne odziva. Ne vem, če je informacija resnična. V kolikor se izkaže za resnično, kar se tiče fizičnega nasilja, bi moral prevzeti odgovornosti, ampak nimam pravih informacij, človeka bi obsojal po krivem.”

Melita Petelin, iz Liste Melite Petelin: “Ni mi poznano, ne želim komentirati dokler niso razjasnjene okoliščine. Ne moremo soditi, če ne poznamo zadeve.”

Primož Juhart iz LPR pa nam je povedal: “Moje mnenje je, da nekdo, ki je nekomu že odgriznil del prsta, samovoljno ustavlja voznike skuterjev na mestnih trgih in ulicah, na kar ga je opozorila policija, nekdo, ki domnevno obračunava z otroci, je slab vzgled in kot slab vzgled na takšni funkciji nima kaj početi. Sploh v časih, ko nasilje nad otroci postaja močna tema. Mislim, da je to slab impulz župana drugega največjega mesta v Sloveniji. Če to drži, je župan vzel pravico v svoje roke in morajo organi ukrepati. Predstavljajte si, da vsak polnoletni občan na takšen način ravna. Vsak starš naj se postavi v vlogo, če nekdo tako z njegovim otrokom ravna. Nobenih izgovorov ni, če vse kar mediji poročajo drži.”

Damjan Cvetko Predsednik ObO SD Maribor je v pismu županu zapisal: “Razumemo emocionalno vpletenost vas kot župana do mesta, da Vam ni vseeno. A tudi mestu ni vseeno, kakšen župan ga predstavlja in kako župan ravna z občankami in občani, še posebej s skupinami, ki so nemočni. Prav tako me zanima, v kolikor želite sprejeti kakšno politično odločitev, ali bo ta takojšnja ali zmorete počakati do lokalnih volitev. Na tem mestu se moramo zavedati in pogovarjati predvsem o interesu mesta in vseh Mariborčank in Mariborčanov.”

“Spoštovani župan, ne poznam vseh dejstev in si v bistvu želim, da se dokaže, da to kar je bilo zapisano v medijih ne drži. V kolikor pa vseeno drži ključno dejanje, da ste do mladoletne osebe ravnali nasilno, vas prosim za korektno in trezno ravnanje ter predvsem ravnanje, katero bo mestu v korist. Kot resna politična stranka in še posebej kot koalicijski partner bomo seveda ostali mestotvorni. Predvsem pa si želimo to kar ves čas poudarjamo – prevzemanje politične odgovornosti za dejanja, ki škodijo posamezniku ali družbi. V upanju na hiter in korekten odgovor. S spoštovanjem.”

 

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.