01:29, čet, 4. Jul

VIDEO: Otroci so nam, tik pred začetkom pouka, povedali, kako bodo pazili na cesti





Otroci iz dveh mariborskih vrtcev so se že dan pred začetkom pouka sprehodili po varni šolski poti do Osnovne šole Bojana Ilicha.

Spremljali so jih maskoti Anja in Marko iz Avto-moto zveze Slovenije  (AMZS) ter policista in nekaj vzgojiteljic in vzgojitelj. Nam so otroci povedali, na kaj vse morajo paziti in zakaj imajo rumene brezrokavnike, kapice in odsevnike – kresničke.

AMZS  tudi to leto – že osmo leto zapored, pred pričetkom novega šolskega leta izvaja preventivno akcijo »še 365 dni«, s katero želi opozarjati voznike na ponovno prisotnost otrok na poti v šolo in iz šole, in sicer letos na kar 31 lokacijah po Sloveniji. Akcija traja od 28. 8., zaključi pa se na prvi šolski dan, 1. septembra.

Pod okriljem AMZS ponovno sodeluje v tej preventivni akciji AMD MTT Maribor. V četrtek, 31. avgusta 2023, so v dopoldanskih urah med 9.30 in 10. uro otrokom pokazali skupaj s policistoma, maskotama Anjo in Markom iz AMZS ter vzgojiteljicami in vzgojiteljem, kako se varno prečka cesto, upošteva semafor, …

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.