09:47, čet, 28. Mar

VIDEO: Pernica dobila Medgeneracijski center





Danes se je v Pernici odvila otvoritev Medgeneracijskega centra Pernica in ponovoletni sprejem župana občine Pesnica Gregorja Žmaka.

Velik dogodek za Perničane

Društveno življenje je v Pernici tako dobilo nov zagon. Zbrali so se številni krajani Pernice, ki so otvoritev prostorov navdušeno pričakovali. Pripravili so pester kulturni program.

Objekt so pridobili v sklopu dveh projektov

V prvem delu so opravili dela na balkonu, ozvočenje, električna napeljava, nova razsvetljava, dvorano so opremili z avdio in video tehniko. Vrednost projekta je znašala dobrih 97 tisočakov, od tega so prejeli 32 tisoč evrov s strani EU sklada za regionalni razvoj. Partnerja projekta sta KUD Pernica in Primož Kramberger s.p. V sklopu drugega EU projekta je urejena celotna dvorana. Omogoča izvedbo kvalitetnih projektov. Zajemala je slikopleskarska dela v pritličju, nov parket na odru, obnova parketov v drugih prostorov, namestitev  akustičnih oblog, zamenjali so montažni strop na odru. Namestili so tudi konstrukcijo za reflektorjev in zavese. Obnovili so tudi garderobo, sanitarije, uredili stranišče za invalide pisarno, vhodno vrata in še mnogo več. Vrednost projekta je znašala 135.000 evrov, od tega 40.000 sofinancerskih sredstev s strani EU. Partnerja sta KUD Pernica in društvo upokojencev.

Župan Gregor Žmak je med drugim dejal: “Današnja prireditev je namenjena tudi tradicionalnemu ponovoletnemu druženju. Zahvaljujem se vam vsem, ki ste nas na preteklih volitvah namenili glasove. Gre za vaše zaupanje, za kar smo vam neizmerno hvaležni. Želimo si, da bo to obdobje čim bolj plodno in sodelovalno.” Več v posnetku spodaj.

Nekaj utrinkov:

Več v Občinskem informatorju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.