16:17, tor, 16. Apr

VIDEO: Pohorje Ultra Trail nadgrajen, še bolj uokvirjen in geografsko razširjen





Organizatorji Pohorje Ultra Traila so na novinarski konferenci v Športnem parku Ruše, kamor se z letošnjim letom seli glavni prireditveni prostor, s partnerji spregovorili o zaključnih pripravah in napovedali prireditev, ki bo 24. avgusta 2019 v Rušah.

Ekipa Pohorje Ultra Traila
Ekipa Pohorje Ultra Traila

“Društvo se je do sedaj zelo izkazalo na področju organizacije trail tekov. Pod in na Pohorje so pripeljali številne tekmovalce iz najrazličnejših držav sveta,” je v uvodu povedala županja Občine Ruše Urška Repolusk, ki je organizatorjem zagotovila, da bodo prihodnje leto prireditvi načrtno namenili več pomoči. Prireditev tudi na občini prepoznavajo ne le kot športni, temveč tudi kot pomemben turistični produkt, ki ponese dober glas o najmanjšem mestu v Sloveniji tudi izven naših meja.
Jure Brečko, predsednik organizatorja – Društva Aktivni smo je povedal: “Imamo veliko reči, ki jih imajo tudi veliki trail tekaški maratoni, zato se tudi naša mednarodna tekma postavlja ob bok največjim v Sloveniji. Po kitajskem horoskopu je leto 2019 leto sprememb in to absolutno velja tudi za našo prireditev. Iz ekonomskih in organizacijskih razlogov smo opustili kolesarski del prireditve, se ob peti obletnici odločili, da spremenimo prav vse trase in se popolnoma posvetimo trail teku, ki velja za eno najhitreje rastočih športnih panog v svetu.”
Organizatorji selijo glavni prireditveni prostor v Športni park Ruše. Korenito spremembo so naredili tudi pri imenu in podobi blagovne znamke, nekoč Trail maraton Pohorje se danes imenuje Pohorje Ultra Trail. Avtor nove celostne grafične podobe je Matej Dečko, prav tako član organizacijskega odbora prireditve. Za vse te spremembe so se odločili, ker je eden od ciljev projekta tudi trajnostna rast. V Ruše in na Pohorje želijo namreč pripeljati še več tekačev, tudi elitnih, zato so načrtovali tudi daljše ultra razdalje, ki bodo dovolj atraktivne za omenjeno ciljno skupino.
Zaradi preteklih dobrih izkušenj, ki so jih prepoznali organizatorji drugih tovrstnih prireditev in tudi tekmovalci, bo Pohorje Ultra Trail znotraj 53-kilometrske trase organiziral tudi prvo državno prvenstvo v trail teku, s čimer so organizatorji postali član Atletske zveze Slovenije. Več o dogodku v priloženem video prispevku.

Pohorje Ultra Trail se bo odvil 24. avgusta s prvim zgodnjim startom tekmovalcev na najdaljši 85-kilometrski trasi ob 4. uri. Drugo prijavno obdobje se zaključuje 31. julija, prijave pa so možne tudi po tem datumu, vendar tekačem od takrat naprej več ne pripada “goodie bag”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.